SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakavak'taki Tesisin Satışı

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirilen TÜPRAŞ'ın Karakavak'ta 45 bin 677 metrekare arsasıyla birlikte satışa çıkarılan tesisleriyle ilgili açık artırmada talipli çıkmadığı için satışın yapılamadığı öğrenildi.

Karakavak bölgesinde, MAŞTİ otobüs terminalinin batısında, Ford Otomotiv Plaza’nın da kuzeyinde yeralan, TÜPRAŞ’ ait tesislerin 45 bin 677 metrekare arsası ile birlikte, 6 milyon 352 bin 671 YTL (6 trilyon 352 milyar 671 milyon TL) asgari bedelle, 4 Aralık Salı günü saat 15.00’den itibaren Eskidji adlı müzayede firmasının aynı anda İstanbul, Ankara ve İzmir’deki alıcı ortamında canlı bağlantılı olarak açık artırmayla satışına ilişkin bilgiler, geçtiğimiz hafta Malatya’da bazı yerlere asılan afişle görülmüştü.

TÜPRAŞ’ı satın alan Koç Grubu’na geçtiği belirtilen tesisler ve arsayla ilgili olarak Eskidji şirketinin internet sitesinde, “Malatya ili, merkez ilçesi, Karakavak mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır.3194 imar uygulaması yapılmaktadır. Parsel üzerinde;4 adet lojman binası, ambar binası, idare bina, kantar binası, atölye ve jeneratör binası, pompa transfer binası, 4 adet yangın söndürme kulübesi, 2 adet dolum iskelesi ve akaryakıt siloları bulunmaktadır. Adres: Karakavak Maşti Terminal Batısı, Ford Otomotiv Plaza Kuzeyi Merkez/Malatya” açıklaması da yeralmıştı.

4 Aralık Salı günü 15.00'deki açık artırmada söz konusu gayrimenkula talipli çıkmadığı, bu nedenle satışının yapılamadığı bildirildi. Malatya Belediyesi'nin satışla ilgili görevlendirdiği Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın'ın da müzayedede hazır bulunduğu, ancak belediyenin ihaleye giremediği öğrenildi.

Satışın yapılamamasının ardından Malatya Belediyesi'nin harekete geçerek, buranın imar durumu ile ilgili düzenleme yapması ve kentin kullanabileceği bir statüye kavuşturması gerektiği bildiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız