SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karakaya Gölü Turizme Kazandırılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, Karakaya Baraj Gölü'nün turizme kazandırılması için önce kıyı sınır haritasının, sonrada sahil yolunun açılması gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Şevket Keskin'i ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Ziyarette konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, Kazgan'ın Malatya'yı yakından bilen bir bürokrat olduğunu, bunun Malatya için bir şans olduğunu söyledi. Keskin, İl Özel İdaresi desteği ile yapılmakta olan Havaalanı yoluna tali yan yolların da yapılması gerektiğini belirterek, "Bu bölgemiz tarım bölgesidir. Sürekli tarım araçları bu yolu kullanmakta. Hem yolun yıpranmaması ve hem de kazaların olmaması için tarım araçlarının kullanımı için yan yollarda yapılmalıdır" dedi.

Malatya'nın duble yol projesinde gereken desteği alması gerektiğini söyleyen Keskin, Malatya-Kayseri Karayolu'nun, Malatya-Sivas Karayolu'nun ve Malatya-Adıyaman Karayolu'nun biran önce duble yol olarak hizmete girmesi gerektiğini ifade etti. Keskin, yıllardan beri gündemde olan Karakaya Baraj Gölü sahil yolunun da artık hayata geçirilmesini istediklerini ifade etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan ise, Karakaya Baraj Gölü kenarına sahil yolunun yapılması için öncelikle kıyı kenar çizgi haritasını çıkartılması gerektiğini belirterek, "Biz kurum olarak harita çalışmalarına başladık. 60 kilometrelik kısmın 10 kilometresini bitirdik. Gerektiğinde hizmette satın alarak harita çalışmalarını bitireceğiz. Karakaya Baraj Gölü'nün turizme kazandırılması için önce kıyı kenar haritasının sonrada sahil yolunun yapılması gerekiyor" dedi.

Kazgan, havaalanı yolu içinde geçtiğimiz yıl 300 bin YTL destek ile 11 araç takviyesinde bulunduklarını söyleyerek, bu yılda yol yapımına çeşitli kurumsal desteklerde bulunduklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız