SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakaya İçin 2 Feribot Kızakta

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:20:15
Karakaya İçin 2 Feribot Kızakta
A- A+ PAYLAŞ

Karakaya Barajı gölünde Malatya ile Elazığ’ın Baskil ilçesi arasında ulaşımı sağlamak üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Haziran ayında ihale edilen 2 adet feribot yapımı işine başlandığı, feribotların Haziran 2015’de tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Baskil ile Malatya arasında ulaşımın daha seri olarak yapılması için bir ara gündeme gelen mevcut demiryolu köprüsü üzerine karayolu geçişi de inşa edilmesi projesinin gerçekleşmesinin şu aşamada mümkün olmaması nedeniyle, iki yaka arasında ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla bakanlıkça feribot sayısının artırılmasının gündeme geldiğini belirtti ve şöyle devam etti:

“İki adet feribotun inşası ile ilgili ihale geçtiğimiz Haziran’da yapılmıştı. İhaleyi kazanan firma inşa işlemlerine başladı. Feribotlar 36 metre boyunda ve 12 metre genişliğinde, 30 araç ve 100 yolcu kapasiteli olacak. Manevra kabiliyeti yüksek olan feribotlarda büfe kafeterya, kapalı ve açık yolcu alanları, klima, özürlü asansörü de bulunacak.  Feribotlar, Haziran 2015’de tamamlanarak bakanlığa teslim edilecek. Bakanlığımız ayrıca, feribotların yanaşma yerlerinin tespit ve yapımı için de gereken çalışmaları başlatıyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız