SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akit Yazarı Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2016-01-01 16:00:12
Akit Yazarı Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini takip ettiği sırada hayatını kaybeden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da Karakaya'nın tabutuna omuz verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini takip ettiği sırada hayatını kaybeden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya için Fatih Camii'nde cuma namazına müteakiben cenaze töreni düzenlendi. Yeni Akit'in Halkalı'daki merkez binasında düzenlenen törenin ardından Hasan Karakaya'nın cenazesi Fatih Camii'ne getirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Başbakan Yardımcısı Numan kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Yeni Akit Gazetesi Sahibi Mustafa Karahasanoğlu, Hasan Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya, eşi Aysel Karakaya, kızı Ayşenur Karakaya ile gazete çalışanları katıldı. Karakaya'nın ailesi caminin avlusunda taziyeleri kabul etti.

“HZ. PEYGAMBERİN HUZURUNDA SON NAMAZINI EDA EDEREK HAKKA YÜRÜDÜ”

Törene katılan Başbakan Davutoğlu, “Çok cesur ve etkin bir kalemimizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Kendisini uzun yıllardır tanırız. En zor zamanlarda düşündüğünü, inandığını cesurca haykıran bir kalemdi. Herkesin sustuğu dönemlerde dahi hiç bir zorluk ve baskı karşısında eğilmeden bükülmeden cesurca yayın çizgisini sürdürdü. Bütün yakınlarına taziyelerini sunuyorum. Kişiler yaşadıkları gibi vefat ederler. Çok güzel bir hayat geçirdi. Son nefesini de Hz. Peygamberin huzurunda son namazını eda ederek hakka yürüdü. Yeni yıla böyle üzücü bir olayla girdik. Önümüzdeki bir yılın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Hayırlı yıllar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da tabuta omuz verdi. Karakaya'nın tabutu, tekbir eşliğinde cenaze aracına taşındı. Cenaze daha sonra Edirnekapı Şehitliği'ne gömüldü.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız