SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakaya'da Korkutan Ölümler!

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi İlçesi’nin Boran Köyü sınırları içinde bulunan Malatya Belediyesi’nin arıtma tesisinden çıkan suyun Karakaya’ya döküldüğü yerde binlerce tatlı su balığı öldü. Kıyıya vuran ölü balıklar, köpeklerin yanı sıra binlerce martıyı baraja çekerken, Boran Köylüleri, belediyenin elektrikten tasarruf sağlamak amacıyla suyu arıtmadan gönderdiği için balıkların öldüğünü ileri sürdüler.

Oldukça kirli akan ve etrafa yaydığı pis kokularla insan ve çevre sağlığını tehdit eden arıtma tesisinden çıkan su, binlerce balığın da ölümüne yol açtı. Battalgazi’ye bağlı Boran Köyü sakinlerinden Şükrü Göçmenler adlı vatandaş, Malatya Belediyesi’nin elektrikten tasarruf yapmak için suyu arıtmadığı yönünde duyumlar aldıklarını, kirli akan suyun da hem kendileri hem de hayvanları için büyük tehlike oluşturduğunu söyleyerek “Çocuklar buradaki ölü balıkları poşetle toplamışlardı. Görüp ellerinden almasaydık bu ölü balıkları yemiş olacaklardı” dedi.

Suyun gün içinde büyük oranda arıtılmadan akıtıldığını söyleyen Göçmenler “Son bir haftadır burada balıklar ölüyor. O da Malatya Belediyesi’nin arıtma tesisinden gelen suyun arıtılmadan gönderilmesinden kaynaklanıyor. O yüzden balıklar ölüyor. Sadece balıklar da değil, insanların sağlığı da tehlike altında. Çocuklar buradaki ölü balıkları toplamış evlerine götürüyorlardı, biz görebildiklerimizi ellerinden alıp attık. Buraların her yeri balıktı, köpekler ve martılar yemişler. Sizlerinde gördüğü gibi suyun dibi tamamen balık dolu. Malatya Belediyesi’nden sabah yetkililer gelmişti, onlar bize ‘Bu su arıtılmıştır, arıtılmadan zaten bırakılmıyor. Bir sürü bakteri var, bu suyu arıtmazsak hem insan sağlığına hem çevreye çok zarar verir’ dediler. Ama biz bunları inandırıcı bulmuyoruz. Bu sular bizim bahçelerimizden de geçiyor. Bakın suyun rengine çamur gibi. Ama arıtıldığı zamanlar bembeyaz akıyor. Kesinlikle bu su arıtılmıyor. Geceleri ve hafta sonları kesinlikle arıtılmıyor. 24 saat içinde 3 saat ancak arıtılıyor. Bizim duyduğumuz kadarıyla suyun arıtması sırasında çok fazla elektrik harcandığı için arıtma tesisi fazla çalıştırılmıyormuş. Bir de suyun arıtması sırasında çok fazla çamur birikintisi oluştuğu ve bu çamurları çöp sahasına taşımak zorunda kaldıkları için arıtmıyorlar. Bu da büyük bir maliyet teşkil ettiği için arıtmadan gönderiyorlar” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız