SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakola Canlı Bomba Saldırısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:56:26
Karakola Canlı Bomba Saldırısı
A- A+ PAYLAŞ
 
İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre, bir polis şehit oldu, 4'ü polis 7 kişi de yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, canlı bombanın önce el bombası attığını sonra da kendini patlattığını açıkladı. Saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Şehit polis memurunun saldırıyı önceden fark ederek iki el ateş ettiği belirlenirken, canlı bombanın 'Karakoldan aradılar, adıma evrak geldi, onu alıp çıkacağım' dediği ortaya çıktı.
 
Sultangazi İlçesi'nde meydana gelen patlama edinilen bilgiye göre şu şekilde gerçekleşti. Saat 11.00 sıralarında Sultangazi Cebeci Caddesi’nde bulunan 3 katlı binadaki 75. Yıl Polis Merkezi’ne giden bir kişi bahçe kapısında bulunan polis memurunu geçtikten sonra bahçede yürümeye başladı. Emniyet binasının merdivenlerini çıkan şüpheli, kapıdan girip x-ray cihazının önüne geldiğinde cebinden çıkardığı el bombasını müracaat bölümündeki polisin üzerine attı. Vurulmasına fırsat vermeyen saldırgan ardından da üzerinde bulunan bomba düzeneğinin pimini çekerek büyük bir gürültüyle kendini patlattı.
 
Patlamanın etkisiyle canlı bomba ölürken, polis merkezinin kapısında çökme nedeniyle büyük bir delik oluştu. Ayrıca kapı önünde bulunan zırhlı araçların bile camları kırıldı. Polis ekipleri, ikinci patlama ihtimaline karşı patlamanın olduğu bölgeyi emniyet şeridiyle çevirdi. Hiç kimse binaya yaklaştırılmadı. Çevredeki yollar da trafiğe kapatıldı.
 
CANLI BOMBANIN BAHANESİ
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından saldırının ardından başlatılan soruşturmada olay anının detayları ortaya çıkmaya başladı. Saldırganın boynunda asılı bir çanta ile elindeki evraklarla karakolun girişinde bulunan silahlı nöbetçinin yanına yaklaşarak "Karakoldan haber verdiler. Bana ait bir evrak varmış. Alıp çıkacacağım" dediği belirlendi. Nöbetçinin şüphe çekmeyen zanlıyı X-Ray cihazının bulunduğu kapı bölümüne doğru yönlendirdiği öğrenildi. 
 
ŞEHİT POLİS İKİ EL ATEŞ ETTİ
 
Kapıda nöbet tutan polis memurunun ifadesine göre, zanlının içeri girmesinin hemen ardından içerden iki el silah sesi geldi. Şehit olan polis memuru Bülent Özkan’ın durumu fark ederek patlamadan hemen önce silahını çekerek iki el ateş ettiği belirtildi. Nöbetçi silahını doğrultarak içeri doğru yöneldiği sırada büyük bir patlama meydana geldi.
 
Öte yandan olayda hayatını kaybeden polis memuru Bülent Özkan’ın başarılı çalışmalarından dolayı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne tayin edilmek üzere olduğu ortaya çıktı. Başarılı polis memurunun yeni görev yerine gidip çalışmak için işlemlerinin tamamlanmasını beklediği öğrenildi.
 
TUĞLA YERİNE BETON
 
Polis merkezinin yaşanabilecek saldırı ihtimali gözönüne alınarak inşaatında tuğla değil beton malzeme kullandığı öğrenildi. Binanın tuğla olması durumunda yerle bir olabileceği bildirildi.
 
Patlamanın ardından olay yerine 10’un üzerinde ambulans sevk edildi. Saldırıda müracaat bölümünde bulunan polis memuru Bülent Özkan'ın şehit olduğu öğrenildi. 4’ü polis 7 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralılar Okmeydanı ile Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı.
 
CANLI BOMBA ÖNCE EL BOMBASI ATTI, SONRA KENDİNİ PATLATTI
 
Bomba imha ekiplerinin çalışma yaptığı olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da patlamayla ilgili bilgi aldı, daha sonra da gazetecilere açıklama yaptı.
 
Çapkın, patlamayla ilgili şu bilgileri verdi:
Vatandaşlarımızın girdiği x-ray cihazının önünde kendini parçalıyor. Oradaki vatandaşlarımızı karşılayan polisimiz şehit. Dört personelimiz de yaralı, hafif yaralı genellikle. İçeride banklarda oturan üç dört vatandaşımızı biliyoruz. Şimdilik onlarla ilgili üç hafif yaralı tespitimiz var ayriyeten. Değişebilir o. Çok çoğalmaz görünüyor ama değişebilir.
 
Tek bir kişi, önce el bombası atmış sonra kendisini patlatmış. Kimliğiyle ilgili şu anda açıklama yapmak istemiyoruz ama netleştirdik. Erkek, 25 yaşlarında. Örgütü de şimdi söylemeyeyim.
 
ÇAPKIN, YARALI POLİSLERİ ZİYARET ETTİ
 
Gazi Polis Merkezi'nde yaralanan polisleri hastanede ziyaret ettikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne gelen Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, makam odasına girmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Gazetecilerin “bombalı saldırıyı yapan kişinin İbrahim Ç. olduğu ve sol bir örgüt adına eylemi gerçekleştirdiği doğru mu” şeklindeki sorusunu Çapkın şu cevabı verdi:
“Saldırıyı gerçekleştiren örgütün adını vererek, isim koyarak konuşmak şu anda doğru görünmüyor. Canlı bomba. 1 şehidimiz var, 4 polisimiz ve 3 vatandaşımız yaralı. Özeti bu kadar, çalışmalarımız sürüyor.”
 
Saldırıyı gerçekleştiren kişinin emniyet binasına attığı el bombasının patlayıp patlamadığı sorusunu ise Çapkın, “Hayır patlamamış. Önce x-ray cihazına kadar gelmiş. Orada müracaat memuru var tabii. Her vatandaşın gelebildiği yer orası. El bombasını atıp sonra hemen kendisini patlatmış” diye cevapladı.
 
Hüseyin Çapkın, her x-ray cihazının başında bir polisin mutlaka bulunduğunu, x-ray cihazı emniyet binası dışında da olsa başında mutlaka bir memurun olması gerektiğini bildirdi.
 
Çapkın, “Dış kapılara x-ray koymanızın bir anlamı yok. Normal vatandaşın giriş kapısı burası. Kapıya gelen her vatandaşa canlı bomba gözüyle bakamayız yani. Buralar halka hizmet birimi. Dolayısıyla x-ray cihazı, olması gereken yerde” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız