SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakolun Yerine Cami Geliyor

0
Güncellendi - 2016-05-11 03:31:58
Karakolun Yerine Cami Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Şuanda atıl vaziyette olan İnönü Üniversitesi kampüsü bitişiğindeki Jandarma Karakolu’nun bulunduğu alanın  cami yapılması için İnönü Üniversitesi’nin yer tahsisinde bulunduğu açıklandı.

İnönü Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde yapılan duyuru da, “Üniversitemiz Yönetim Kurulu, Merkez Kampüsümüzdeki mevcut ibadet mahallerinin ilerleyen yıllarda ihtiyaca cevap veremeyeceği düşüncesiyle yeni bir caminin yapılabilmesi için arazi tahsis edilmesi teklifini oy birliği ile kabul etti” denildi.

“KAMPÜSÜN DOĞU BÖLÜMÜNDE İLERİDE SIKINTI YAŞANMAMASI İÇİN….”

Gelecekte ibadet yeri sıkıntısı yaşanmaması için yer tahsisinin yapıldığı belirtilen İnönü Üniversitesi Rektörüğü’nün açıklamasında, “Kampüsümüzde hâlen Büyük Cami ve Küçük Cami'nin yanı sıra TÖTM Mescidi'nde de Cuma Namazı kılınabilmekte ve mevcut ibadet yerleri, şu anda ihtiyacı karşılayabilmektedir. Fakat Kampüsümüzün doğu tarafındaki eğitim binalarının sayısında meydana gelen artış, buradaki öğrenci yoğunluğunu her geçen gün biraz daha artırmaktadır. Ayrıca Kampüsümüz çevresinde birtakım yeni yerleşim alanlarının, alışveriş ortamlarının oluşmaya başladığı, Malatya Stadyumu'nun da tamamlanmak üzere olduğu görülmektedir. Bu durumda, Kampüsümüzün doğu tarafında ciddi bir insan yoğunluğu ve hareketliliği olacak, mevcut ibadet mahalleri de ihtiyacı karşılamada yetersiz kalacaktır” denildi.

KARAKOLUN YERİ MÜFTÜLÜĞE TAHSİS EDİLDİ

Uzun yıllar Jandarma Karakolu olarak hizmet veren ve son yıllarda faaliyetine son verilmesi  sonucu atıl vaziyette kalan alanın Rektörlük tarafından cami yapılması kaydı ile Battalgazi İlçe Müftülüğüne devredildiği belirtilen açıklamada, “Üniversitemiz Yönetim Kurulu, bu durumu değerlendirmiş ve Fırıncı Köyü mevkiinde halen İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisli olan 4 bin 700 metrekarelik  bir arazinin Defterdarlık tarafından Malatya İli Battalgazi İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi teklifini oy birliğiyle kabul etmiştir. Tahsis edilen parsellerle ilgili imar planı işlemleri ise Malatya Büyükşehir Belediyesi nezdinde hâlen devam etmektedir.  Tahsis edilen alana mimarisi ve büyüklüğüyle üniversiteye yakışacak bir cami yaptırmayı üstlenecek hayırsever kişilerin başvuruları değerlendirilecektir” şeklindeki bilgi paylaşıldı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

c4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Muharrem Gül (7 yıl önce)
    Cami yapımına karşı çıkmakta olan arkadaşlar muhalefet etmek yerine bir teklifleri varsa bunu yazsalar daha güzel olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    her evin yanına cami yapın olsun bitsin!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayaa (7 yıl önce)
    Cami dediğin merkezi bi yerde olur en uç noktalara cami yolapılıyar. Daha önce de eczacılığın üstüne Yaptılar kullanımı sıkıntı oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ali genc (7 yıl önce)
    Kampüs içinde 2 cami varken 3. mü lazım mış
    0
    0
    Yanıtla