SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karaköprü Cezalı Oyuncu Oynattı"

0
Güncellendi - 2017-03-15 17:04:29
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Malatya Yeşilyurt Belediyespor’da Kulüp Başkan Vekili Şahin Özer, aynı grupta yer aldıkları Şanlıurfa temsilcisi Karaköprü Belediyespor’un kırmızı kart cezalısı oyuncu oynattığını iddia ederek, konuyu Türkiye Futbol Federasyonu’na taşıyacaklarını söyledi.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkan Vekili Şahin Özer, “Bölgesel Amatör Futbol Ligi 2. Grup takımlarından Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor futbolcusu Ferhat Uysal’ın grubun 18. haftasında oynanan Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor - Adıyaman 1954 maçında kırmızı kart görmesine rağmen daha sonraki üç resmi maçta da oynadığı görülmektedir. Hakem ve gözlemci raporlarında bu oyuncunun cezalı olduğu mevcuttur. Türkiye Futbol Federasyonu'nu bu konuda göreve çağırıyoruz. Yeşilyurt Belediyespor’un yaşadığı bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi.

Şahin Özer konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “12-02-2017 Tarihinde oynanan Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor- Adıyaman 1954 maçının 87.dakikasında ( TFF Sitesinde Mevcut ) Karaköprü Belediyespor’un 12 forma numaralı futbolcusu Ferhat Uysal (Hakem ve Gözlemci Raporunda mevcut ) oyundan ihraç ediliyor. Akabinde bu müsabakadan sonra ara vermeden 3 müsabakada daha oynuyor. TFF Müsabaka Futbol Talimatının 76.maddesi, 85.maddesi ve 94.maddesinde resmi müsabakalarda hakem tarafından kırmızı kart gösterilerek oyundan ihraç edilen futbolcular, idari tedbirlidirler ve cezaları sona erinceye kadar hiçbir resmi müsabakada oynayamazlar. Talimat bunu bu üç maddede kesin bir dille ifade etmektedir. Ancak Ferhat Uysal isimli futbolcu, 18-02-2017 tarihindeki Araban Belediyespor- Karaköprü Belediyespor, 26-02-2017 tarihindeki Karaköprü Belediyespor-Yeşilyurt Belediyespor, 05-03-2017 tarihindeki Elazığ Yolspor- Karaköprü Belediyespor müsabakalarının esame listesinde yer alıyor. Akabinde 07-03 2017 tarihinde bu oyuncunun 12-02-2017 tarihinde oynanan Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor- Adıyaman 1954 müsabakasında saldırıya teşebbüste bulunması nedeniyle AFDK 3 resmi müsabakadan men cezası veriyor. Madem bu oyuncu 12-02-2017 tarihinde ihraç olduktan sonra ( Hakem ve Gözlemci raporu mevcut ) kendisini takip eden müsabakalarda oynamaması gerekirken bu nasıl oynatılmıştır. Eğer kulüp savunmasında bu oyuncu değil başka bir oyuncu demişse AFDK bu futbolcuya neden 3 resmi müsabakadan men cezası vermiştir? AFDK talimatlarına göre Bölgesel Amatör Liglerde ceza erteleme gibi bir uygulama söz konusu değildir. 26-02-2017 tarihinde Şanlıurfa’da oynadığımız Karaköprü Belediyespor- Yeşilyurt Belediyespor karşılaşması 1-1 sonuçlanırken cezalı durumdaki futbolcu Ferhat Uysal bu maçta da yer almıştır. Cezalı oyuncu oynatan Karaköprü Belediyespor’un hükmen mağlup edilmesine karar verilerek maçın Yeşilyurt Belediyespor Kulübümüz lehine 3-0 tescilinin yapılması gerekmektedir. Bu konuda anılan Disiplin Kurulu kararlarının da dosyanın incelemeye alınması dense de ihraç olan bir futbolcunun takip eden müsabakalarda oynamaması gerekmektedir. Türkiye Futbol Federasyonunun ilgili birimlerini acilen göreve çağırıyoruz. Kulübümüzün yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilip, 1-1 berabere sonuçlanan maçta cezalı oyuncu oynatan Şanlıurfa Karaköprü Kulübü hakkında cezai işlemlerinin başlatılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • murat durmaz (7 yıl önce)
    öncelikle malatyamıza geçmiş olsun kayıp eden malatyamız olmustur teknik heyeti oyuncuların baskan hariç yöneticilerin emeğine sağlık.Başkan neden hariç onu acıklayayım öncelikle yapıan bu acıklama bakıldıgında yanlıs bir açıklama incelendiginde görülüyor talihsizlik olarak görüyorum. Yıllar önce sayın baskan çok kişinin haklı veya haksız ahını almıstır hakem atamalarından dolayı ilçe il dogu bölgesi çok iyi bilir ve döndü dolastı kendi takımı hakem hatası yuzunden ligde bir üst lige cıkma sansını kayıp etti keske böyle bizden cıkmasaydı bu ahlar ama ne yapalım kader diyip ektigimizi cekecegiz tekrar gecmis olsun. Kurban olduğum Allahım kimsenin ahını kimsede bırakmıyor ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Bu karar alınırsa puan durumu ne olacak? Onunla ilgili bilgi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • burkay alemdağ (7 yıl önce)
    ismi geçen oyuncu karaköprü adıyaman maçında 87.dakikada oyundan atılmış dogru diyorsunuz .fakat dediğiniz gibi 26/02 tarihli maçta esame listesinde gözükmüyor .belki tek maç ceza almıştırtır.lütfen kulaktan dolma bilğilerle spor severleri yanıltmayınız ve elinize altın tepsi ile sunalan sampiyonlugu nasıl kaçırdıgınız bize anlatınız kocaman bir şehri nasıl magdur ettiginiz malatya futboluna amatörüne verdiğiniz zararı anlatınız
    0
    0
    Yanıtla