SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oysa ki Tertemiz İnsanlar"

0
Güncellendi - 2018-10-21 04:35:25
A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Malatya Şubesi'nin haftalık sohbet programları başlarken, yeni dönemin ilk konuşmacısı İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Taner Tatar oldu.

Ocak binasında yapılan sohbet toplantısında, "Cumhuriyetin 95. Yılında Atatürk ve Türk Milliyetçiliği" konusunda konuşan Prof.Dr. Tatar, “Şanlı liderlerin olduğu bir geçmişimiz var, hepsi birbirinden fedakar ve canlarını ortaya koymuş liderler” dedi ve şunları söyledi:

“Batılılar liderlerinin kötü özelliklerini gizlerler, kimse özel yaşantılarını bilmez, konuşulmaz. Çünkü millet olabilmenin bir şartı da bir kahramana ihtiyaç duyulmasıdır. Eğer bir isim etrafında toplanıldıysa bunu bozmak istemezler. Ama bizde tam tersi. Kötülemek, karalamak için herşey yapılıyor. Oysa ki tertemiz insanlar. Kurucu liderimizi tartıştırarak milleti bölmektir hedef. Atatürk’ün hayatında gayrı ahlaki diye nitelendirilecek en küçük bir olay yoktur. Zaten vakti de yoktur. Çanakkale, Kuzey Afrika, Balkanlar hepsini adım adım karışlamıştır. Hastalığının zirve yaptığı bir dönemde Hatay meselesi için bölgeye gidip saatlerce ayakta beklemiştir. Ömrü cephelerde geçmiştir.

Lidere bağlılık önemlidir. Ancak bu bağlılık hem gönül ile hem kalp ile olmalıdır. Akılsız bağlılık esarete, gönülsüz bağlılık ihanete gider. Dolayısı ile Atatürk’ü hem gönül ile sevdirmek gerekir hem de kalp ile. Gençlerimize Atatürk’ü anlatırken bu iki noktayı doyurmamız gerekir. Burada da en önemli nokta doğru kişilerin Atatürk’ü yansız, herhangi bir beklenti ve çıkar gözetmeden anlatmalarıdır. Doğru kişilerin ağzından dinlemektir. Beşeriyete kutsallık atfetmemek lazım. Anlatırken abartıdan uzak durmak lazım. Ne yaptıysa o, ne kadarsa o kadar anlatmak lazım. Zaten bahsettiğimiz kişi bir kahraman.

Bu günkü konumuz olan milliyetçilik konusu Atatürk için çok önemliydi. Bizim milliyetçilik anlayışımız batının milliyetçilik anlayışından farklıdır. Ulus batıda teritorial yani toprağa bağlı bir kavram. Irktan beslenen bir kavram. Irk batılılar için çok önemli. Kendi medeniyetleri büyüsün diye Afrika ve Amerika kıtasında en iyimser tahminle 200 milyon insanın ölümüne sebep olmuş bir batıdan bahsediyoruz. Hep konuşulur bizde milliyetçilik akımları Fransız ihtilali ile başladı. Asla böyle bir şey yoktur. Fransız ihtilali bizdeki gayrı milli unsurları etkiledi. Bizdeki millet ve milliyet kavramı Bilge Kağan’a gider. Bizim milliyet anlayışımızın içinde sınırlar yoktur, değerler vardır. Bizim milliyet anlayışımızın temelini İslam oluşturur. Balkanlara gittiğiniz zaman göreceksiniz. Adama “dinin ne” diye soruyorsunuz “elhamdülillah Türk’üm” diyor. Bu nokta çok önemli. Atatürk’ün de milliyetçilik anlayışının içinde din vardır, değerler vardır, ırkçılık yoktur, siyasi sınırlar yoktur. Atatürk’ün şu sözünü hatırlayalım:

'Türkiye Cumhuriyetinin temeli Türk kahramanlığı ve Türk kültürüdür'. Nedir bu bahsettiği Türk kültürünün kaynağı? Elbette dindir”.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Serkan (5 yıl önce)
    "...Türk kültürünün kaynağı? Elbette dindir” O zaman bütün Araplarda Türktür. Hiristiyan Türkler var örnegin Gagavuzlar, bunlar ne olacak. Ayrim gayrim yapmayin bir noktadan sonra artik yeter! Bazen diyorum bu nutuk atanlar sarhosmu ne?
    0
    0
    Yanıtla