SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karamsar Değiliz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:21:58
A- A+ PAYLAŞ
 
Yaşanan sıkıntıların iyi bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Yeni Malatya Spor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, doğru adımlar atmak istediklerini ifade etti. 
 
Orduzu Pınarbaşı'ndaki Nurettin Soykan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Kılıç, takımdaki son durum hakkında bilgiler verdi.
 
"KONUŞMA YAPMAKTAN ALIKOYUYOR"
 
Turgutluspor maçını değerlendirerek sözlerine başlayan Kılıç, "Ligdeki konumumuz, puan durumumuz, hedeflerimiz bugün farklı olsaydı Turgutluspor maçıyla ilgili, bir kaza maçı, zor şartlarda, hakemin kötü olduğu bir haftada bir kaza yaptık diye sözlerime başlamak isterdim. Ama durumumuz, ligdeki konumumuz şuanda beni böyle bir konuşma yapmaktan alıkoyuyor. Bu şansı bana vermiyor. Turgutluspor maçının kısaca özeti şu, bir pozisyon ve iki gol, yaklaşık 8 tane net pozisyon, rakibin kendi kalesine attığı bir gol. 2-1 mağlup olduk. Bu birçok şeyi özetliyor. Gerçekten çok üzgünüm. Futbolcu kardeşlerimizin birçoğu zor şarlarda istekli ve iyi bir şekilde mücadele ederek; maçın büyük bölümünün hakimiyetimiz altında geçtiğini, çok pozisyon bulduğumuzu ve çok basit hatalar yaptığımızı söyleyebilirim. Turgutluspor maçında 3 puanı almamız gerekiyordu ama maalesef bu maçı kaybettik. İnsan üzülüyor. Ben maçı tekrar seyrettim. Analiz yaparak izledik. Ve bir kez daha açıkçası yıkıldım. Bu maç nasıl kaybedilir diye yıkıldım ama gerçekler ortada kaybettik. Bu konu bizim kendi aramızda irdelememiz gereken çok önemli notlar ve çok önemli hamleler olması gereken bir maçtı" diye konuştu. 
 
 
"HEP BERABER DÜZLÜĞE ÇIKACAĞIZ"
 
Hep beraber düzlüğe çıkacağız diyen Teknik Direktör Kılıç, "İleriki günler inşallah bizi daha farklı yerlere götürür. Ama şunu da belirmek istiyorum ki, ilk gün ki görüntümüz üzerinden farklı bir görüntümüz var. Her hafta üzerine koyarak, gidiyoruz. En azından saha içerisinde takım görüntümüz var. Ne oynadığımızı biliyoruz. Bir takım şablonu var. Takdir edersiniz ki, futbol takımlarını futbolcular oluşturuyor ve bu futbolcuların kişilikleri futbol takımının kişiliğini oluşturur; her futbol takımının bir karakteri, bir kişiliği olur. Bizim bu konuda da çok büyük eksikliğimiz vardı. Bizim takımımızın futbol kişiliği yoktu. Yavaş yavaş bunu oturtturmaya çalışıyoruz. Bir kimliğimiz, bir futbol kişiliğimiz oturmaya çalışıyor. İnşallah kısa zamanda bunu da başarırız. Basit hatalardan da arınmış olarak, maça gelen takımını seven ve yürekten destekleyen taraftara ve çok iyi niyetli daha önce çalışmış yönetim kurulu ile şuan iyi niyetlerinden en ufak şekilde bile şüphe etmediğimiz, çok düzgün insanlardan kurulu yönetim kurulunu sevindiririz. Çok düzgün bir yönetim var ve bizim mahcubiyetimizin ve boynumuzun büküklüğü birazda bundan. Fakat daha önceden de bu noktalarda bulundum ve çalıştım. Buradan kurtulacak olan yine daha önce olduğu gibi bizleriz. Ben futbolcu kardeşlerime güveniyorum, inanıyorum. Hep beraber düzlüğe çıkacağız" diye konuştu.
 
"KARAMSAR DEĞİLİZ"
 
Takımla ilgili yaptığı değerlendirmede kalede sıkıntıların olduğunu söyleyen Kılıç, " Zeki sakat, şuanda sadece Mesut ve İbrahim var. Mesut, uzun süreli bir sakatlıktan çıkıp, yeni oynamaya başladı. Sıkıntılı bir dönem geçirecektir. Bu normaldir. Kendisine biz güveniyoruz. Forvet oyuncularımız var. Ama onlar daha önceki dönemlerde bir takım sıkıntılar yaşamış, psikolojik olarak ta bir takım sıkıntıları var. Orada da arayışımız var. Ama bulmak çok zor. Gerçekten çok zor. Türkiye'de zaten bu mevkilerde bir sıkıntı var. Bulamadık, alamadık diye de oturup ağlamayacağız. Elimizdeki kardeşlerimizde bizi götürebilecek düzeyde. Onları da toparlayıp, yolumuza devam etmek zorundayız. Futbol adamıyız. Futbolun içerisinden geldik. Futbolda olmayacak diye bir şey söz konusu değildir. Rahat değiliz. Rahat olmamamız gerekiyor. Sonuçta biz üzerimizdeki takımla aramızda 9 puan fark var. Siz ne kadar iyi takımsınız, büyük camiayız böyle bir şey futbolda yok. Tarihte görülmüştür, ne kadar iyi takımlar hiç beklemedikleri anlarda küme düşmüştür. Biz her şeyin farkındayız ve bilincindeyiz. Karamsar ve kötümser değiliz. Bizim bir galibiyete ihtiyacımız var. Ve umuyorum, inanıyorum bir galibiyetten sonra bir seri yakalarız. Çünkü o özgüveni tekrar tesis etmekte çok önemli. Biz farklı olmak istiyoruz. Bugünleri sizlerde, bizlerde hiç unutmayalım. Bugünlerde yaşadığımız sıkıntıları unutmayalım. Gelecekte çok iyi şeyler olacağına inanıyorum. Yeni Malatya Spor için bu süreci sancılı bir doğum olarak nitelendirebiliriz. Bugünleri gerçekten doğru değerlendirirsek; yaşadığımız sıkıntıları, olabilecek durumları eğer doğru analiz edip, bunun üzerinde doğru temel atıp, inşa edersek Yeni Malatya Spor'un geleceği daha doğru olur. Şuanda görüntü dibe vurmuş durumda. Belki de biz bunu bir şans olarak görmek ve değerlendirmek istiyoruz. Yeni Malatya Spor hep hedef yapmış, hedefi kovalamış dolayısıyla ister istemez bazı şeyler tamda oturmamış olabiliyor. Biz şimdi yeni baştan bir şeyleri oturtturmak niyetindeyiz. Yani hem saha içerisinde bazı şeyleri düzeltmek isterken hem de bu kulübün geleceği adına her anlamda yeni bir sistem yeni bir düzenlemeyle gelecek adına doğru hamleler yapmak için ne kadar üzülsek de, bunu da bir şans olarak görebiliriz." ifadelerini kullandı.
 
TARAFTARLARA ÇAĞRI
 
Kılıç, takım taraftarlarına da çağrıda bulunarak; "Turgutluspor maçından sonra o gencecik insanların beklentilerini, hüzünlerini ve acılarını gördükçe üzüntüm bir kat daha arttı. Ben kendi adıma zaman istemiyorum. Böyle bir beklentim yok. Ama bu kulüp ve geleceği adına zamana gerçekten ihtiyacı var. Ve o sağduyulu, mağlubiyeti kabullenemeyen, o şartlarda maça gelip, bizi desteklemeye çalışan insanların yürekleriyle bizim yüreğimiz aynı çarpıyor. Ben onların her şeyini anlayabiliyorum. Onlardan beklentimde, bizimle birlikte olsunlar. Bugünleri evet acıyla ama birlikte karşılayalım. Ki gelecekte bugünlerin üzerine çok güzel günler inşa edelim" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız