SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karanlık Dönem Zarar Verdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:30
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi'nde 28 Şubat post modern darbesi mağdurlarıyla ilgili basın açıklaması yapılırken, mağdurların Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmaları istendi.

Basın açıklamasını okuyan MAZLUMDER 28 Şubat komisyonu ve derneğin yönetim kurulu üyesi Fikri Aksoy, "Komisyonumuz yaklaşık bir yıl önce kuruldu. Bu süre zarfında yapılan faaliyetlere geçmeden önce sizleri bilgilendirmek amacıyla komisyonumuzdan biraz bahsetmek istiyorum. Komisyonumuz MAZLUMDER Malatya Şubesi Yönetim Kurulu'nun aldığı karar üzerine kurulmuş olup 4 kişiden teşekküldür. Komisyon başkanı Av. Abdullah Demirel, üyeler; Fikri Aksoy, Mehmet Aslan ve Sami Çengil'den teşekkül olup, Sami bey aynı zamanda komisyon sekretaryasını yürütmektedir. Hepinizin de bildiği üzere ülkemize ve vatandaşımıza ağır bedeller ödeten bir karanlık dönem yaşattılar. 28 Şubat dönemi olarak anılsa da bunun öncesinde ve sonrasında birçok insanımızın canını acıtan bu karanlık dönem, her kesimden insanımıza zarar verdi. İşte bu karanlık dönemin araştırılması, hesapların ortaya çıkarılması, mağdurların mağduriyetinin giderilmesi, yargılamaların yeniden yapılması ve haksızlığa uğrayan her kesimden insanımızın haklarının iadesini sağlamak ve bu dönemin faillerinin belirlenerek yaptıklarının hesabının yargı önünde sorulması için girişimlerde bulunmak amacıyla bu komisyon kuruldu" ifadelerini kullandı.

"Komisyonumuz kurulduğu günden itibaren belirli bir program dahilinde sivil toplum kuruluşları ile görüşerek 2012 28 Şubat'ında ortak bir basın açıklamasıyla birlikte sivil toplum örgütleri ile birlikte oluşturduğu dilekçesini; Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlığa, TBMM'ye ve Adalet Bakanlığı'na iletmiştir. Adalet Bakanlığı bu girişimi değerlendirerek ilgili birimler aracılığıyla Malatya Özel Yetkili Savcılığı'na talimat göndererek, Malatya’da yaşanan mağduriyetler ve mağdurların şikayetlerini bilgi ve belgelerinin toplanarak değerlendirileceği bilgisi, Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nca Malatya'daki STK'lara iletilmiş olup bu çerçevede gerek STK'lar, gerekse bireysel başvurular ilgili savcılıkça değerlendirilecektir" diyen Aksoy, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Buradan tüm mağdurları bilgilendirmiş olalım. Ayrıca komisyonumuz Malatya'daki mağdurlarla bireysel ve toplu olarak görüşmeler yapmış, mağduriyetlerini bizzat kendilerinden dinlemiştir. Komisyonumuz bu çerçevede çalışmalarını devam ettirmektedir. Katkı sunacaklar olursa onlarla da görüşmeye hazırdır. Ayrıca komisyon ve yönetim adına Sami Cengil özel yetkili savcıya gidip davacı oldu. Tüm mağdurları da müşteki olmaya davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız