SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karanlık Günler Yaşıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, "Ergenekon" kod adıyla yapıldığı belirtilen operasyonları değerlendirdi ve "Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyette bugün Atatürkçü olmak tehlikeli bir hale dönüşmüştür." dedi.

Tunçdemir'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"20.yılındaki Atatürkçü Düşünce Derneği dün olduğu gibi bugünde saldırıların hedefindedir.

Kurucu Genel Başkanı, kurucu üyeleri, görev başındaki genel başkan yardımcıları gizli örgütler tarafından katledilen derneğimizin bugünkü genel başkanı, genel başkan vekili ve genel yönetim kurulu üyeleri artık hukuk adına hukuksuzluk kullanılarak yıldırılmak istenmektedir. Yirmi yıldır tek değişen, saldırının yöntemi olmuştur.

Bugün kamuoyunda Ergenekon diye adlandırılan soruşturmanın yeni bir aşaması ile karşı karşıya gelmiş bulunuyoruz. Öyle görünüyor ki Atatürk düşmanları, Atatürkçülüğün kökünü kazıyana dek bu işi sürdürmek niyetindeler. Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyette bugün Atatürkçü olmak tehlikeli bir hale dönüşmüştür. Atatürkçüyseniz sabahın olmadık saatinde evinize bir kalabalık geliyor. Eviniz saatlerce hallaç pamuğu gibi didik didik ediliyor. Ondan sonra yaşınıza, mevkiinize aldırmadan oradan oraya koşturuluyorsunuz. Bazen bir gün, bazen iki gün sandalye üzerinde bekletilerek sorgulanıyorsunuz. Bu sırada Atatürk düşmanı gazeteler sizin “suçlarınızı” manşetten duyuruyor, kimi köşe yazarları “ oh olsun” havasında yazılar yazıyorlar. Televizyonlarda boy gösteriyorsunuz, sonra sizi tutukluyorlar. Ve cezaevinde aylarca, yıllarca unutuluyorsunuz. İddianame çıkacak da, suçum nedir, anlayacağım diye bekliyorsunuz. Binlerce sayfalık iddianameler içinden çıkılmaz bir kabus olarak karşınıza dikiliyor. Ömrünüzden giden ve gidecek zamanları düşünerek cezaevinde “ adaletin tecellisini” bekliyorsunuz.
Değerli basın çalışanları!

Sözü uzatmak istemiyoruz. Yaptığımız kimi saptamaları size sunuyoruz.

1- Türkiye’nin en saygın, en Atatürkçü, en demokrat yasalara en saygılı insanları inanılması olanaksız suçlamalarla götürülmekte, özgürlüklerinden yoksun bırakılmaktadırlar. Bu ulus, bu halk, Atatürk sayesinde yok edilmekten kurtuldu. Devletimizi Atatürk kurdu. Atatürkçüleri hedef alan bu hareket Türkiye’yi nereye götürmek istemektedir? Bu soruyu yüksek sesle soruyoruz. Şunu belirtmekte yarar görüyoruz. Böyle giderse bu süreçten olan bitenleri alkışlayan İkinci Cumhuriyetçilerimiz de büyük olasılıkla yakalarını kurtaramayacaklardır.

2- Bu gidiş AB’nin de, ABD’nin de onayını almaktadır. Kapatma davasına ve başka davalara serbestçe müdahale eden bu dış güçler bu konuda hiç ses çıkartmıyorlar. ABD’de ki iktidar değişikliğine umut bağlayanlar varsa onlarda bu son gelişmelerle herhalde uyanmış olacaklardır.

3- Ne yazık ki Atatürk’ün kurduğu adalet cihazımız bugüne değin bu yasa dışı gidişi durduramamaktadır.

Karanlık günler yaşıyoruz ve yönümüz ortaçağ karanlıklarına doğrudur. Bu zor günlerde unutmayalım ki Türkiye’nin tek kurtuluşu Atatürkçülüktedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız