SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karanlık Yollar, Bisikletliler..

A- A+ PAYLAŞ

İl İnsan Hakları Kurulu Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel başkanlığında toplandı. Vatandaşların kurula ulaştırdığı şikayetler ele alındı.

Abdulkadir Eriş İlköğretim okulunda yapılan toplantının açılış konuşmasın yapan vali yardımcısı İnci Sezer Becel özetle “Temmuz ayında İnsan Hakları konusunda kurulumuza yapılan şikayetlerin konuları ve sayısında gelişmeler var. Konuların arasında insan haklarında önemli yer tutan polis-jandarma ihlalleri konusunun olmaması önemli bir gelişme. Bunun yerine sosyal konular ve hizmetler konularında şikayetler var. Sayısının düşüklüğü her ne kadar sevindirici de olsa bu kurulumuzu rehavete sokmamalı aksine kurulumuzun varlığın ve çalışmalarını halkın tüm kesimlerine yaymalı” dedi.

Becel’in konuşmasından sonra İnsan Hakları kuruluna vatandaşlarca mektup, dilekçe ve email gibi yollarla gönderilen şikayetler okundu. Şikayetler arasında yardım, Dede Korkut Parkı- Polisevi arasındaki güzergahın ışıklandırılması, bisikletlerin tehlike saçması ve kaldırımların işgallerinin son bulması, çevre ve görüntü kirliliği, Yeşiltepe sağlık ocağına nöbetçi sağlık personeli temini ve bir göz doktoru hakkında yanlış tedaviden dolayı gerekli cezai işlemin yapılması gibi konular yer aldı.

Kurul sekreteri Vilayet Yazı İşleri Müdürü Durmuş Doğan şikayetlerin ilgili kurumlara gönderildiğini ve titizlikle takip edildiği ve vatandaşa sonucu hakkında bilgi verildiğini söyledi.

Şikayet dilekçelerinin okunmasından ve kurul üyelerinin karşılıklı görüş-alışverişinden sonra Eylül ayı toplantısının Malatya Belediyesinin salonunda 4 Eylül’de yapılması kararlaştırılarak toplantıya son verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız