SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karar Bekleyişi

A- A+ PAYLAŞ

Kapatılacak belediyeler arasında bulunan ancak yargıya başvurulması nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı verilen Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Söğüt Beldesi'nde sevinç yaşanıyor.

Söğüt Belediye Başkanı Abdurrahman Duran, yaptığı açıklamada, "Nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin eski köy statüsüne dönmesi kararının ardından Söğüt Beldesinde yapılan nüfus sayımında nüfusumuz bin 835 olarak sayılmış ve düşme kararı alınmıştı. Birçok belediyelik gibi Söğüt Belediyesi de kaldırılıp köy muhtarlığı durumuna gelmişti. Belediye olarak yargıya gidip, yürütmeyi durdurma kararı aldırdık. Yürütmenin durdurulması, beldemiz açısından önemli gelişme" dedi.

Duran, "Belediyemizin gerçek nüfusu 4 binin üzerindedir. Ancak adrese dayalı nüfus kaydına köylü vatandaşımız henüz alışamamıştır. Bu nedenle 2006 tarihinde başlayan nüfus kaydına da 272 kişi hiçbir yere yazılmamıştır. Bunlar sonradan nüfus kayıtlarını beldemiz nüfusuna kayıt ettirdiler. Böylece bizim nüfusumuz bin 835 artı 272, toplam 2 bin 107 olmuştur. Bu durum TUİK tarafından güncellenmediği için görünmüyor. Bunların dışında iki bine yakın nüfusumuz Antalya'nın çeşitli beldelerinde geçici sebze işçisi olarak çalıştıklarından nüfusları orada kayıt olmuşlardır. Halbuki bu vatandaşların tamamı biz burada misafiriz demişlerdir" ifadelerini kullandı.

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığı, mahkeme sonunda Söğüt'ün belde olarak devam edip etmeyeceğinin kesin karar sonunda ortaya çıkacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız