SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karar Buradan Uygulama Oradan

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:02:45
Karar Buradan Uygulama Oradan
A- A+ PAYLAŞ

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, 12 bilgisayar oyununun 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabileceği nedeniyle internet kafeler ve elektronik oyun yerlerinde oynanmasının yasaklandığını açıkladı. Yasak, Sakarya genelindeki tüm internet kafe ve elektronik oyun salonlarında geçerli olacak ve uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacak.

Yasağın 29 Mayıs’ta Malatya Valiliği tarafından akademisyen ve uzmanlar tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından 55 bilgisayar oyunu üzerinde yapılan araştırma ve inceleme sonrası alındığı kaydedildi. Komisyon tarafından hazırlanan raporda, internet toplu kullanım sağlayıcısı işyerlerinde oynatılan 55 bilgisayar oyunun incelenmesi neticesinde, 12 adedinin 18 yaşından küçükler tarafından oynanmasının sakıncalı olabileceği yönünde kanaat oluştuğu belirtildi.

Hazırlanan rapor neticesinde, internet kafeler ve elektronik oyun yerlerinde, Bloodrayne, Bloodrayne 2, Grand Theft Auto (GTA), Epidos from Liberty City, San Andreas, Garand Theft Auto 3, Grand Theft Auto 2, Grand Theft Auto (Add ON), Hitman, Global Operations, Sniper Elite, Battlefield Vitnam, Wolfenstein, The Godfather, The Godfather II, Metin2, Kinght Online, Call Of Duty ve Half Life isimli oyunların, Yönetmeliğin 9/g maddesi kapsamında değerlendirilerek, şiddet ve benzeri kötü alışkanlıklara teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikoloji ve fizyolojik gelişimine olumsuz etki olması sebebiyle Sakarya genelinde yasaklandığı bildirildi.

Yasaklara uymayan işletmeci ve sorumlular hakkında, fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesince emre aykırı davranıştan idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız