SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karar Görüşmelerden Sonra..'

A- A+ PAYLAŞ

Eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, BBP’den aday olduğu şeklinde bazı internet sitelerinde yeralan haberlerin doğru olmadığını, adaylıkla ilgili kararını hafta sonuna doğru Malatya’ya gelip yapacağı görüşmelerin ardından vereceğini bildirdi. 5-6 siyasi partiden teklif aldığını belirten Çerçi, bu partilere “kaliteli bir belediye meclisi” oluşturmak için koşullarını ilettiğinde onay gördüğünü, meclis üyeliği için de 3 şart belirlediklerini kaydetti.

Pazartesi gecesi "muhafazakar çizgide" yayın yapan bazı internet sitelerinde BBP’den aday olduğu yolunda haberler çıkan Çerçi, bunun yanlış bir haber olduğunu, yayınlayanlara da konuyu ilettiğini ve düzeltildiğini belirterek, “Haberde belirtilen partiden aday olduğum gibi bir durum doğru değil. Ben daha önce de dediğim gibi, adaylıkla ilgili kararımı, Malatya’ya gelip hemşehrilerimle, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle yapacağım görüşmelerle vereceğim. Şu anda bir kararım yok, kararımı bu görüşmelerle vereceğim.

Malatya halkı bizi yeniden görevde görmek istediğini beyan ediyor. Bu iktidar partisinin bağımsız bir araştırma kuruluşuna yaptırdığı ankette, tarafımız için yüzde 60 dolayında bir istekle belirtiliyor. Ben bunu bir emir telakki ediyorum. Cuma günü Malatya’ya geleceğim. Hemşehrilerimle görüşeceğim. Adaylığımızın hangi şekliyle olmasını istediklerini onlara soracağım. Bağımsız mı, bir partiden mi, yoksa birkaç partinin adayı olarak mı? Bunun kararını dediğim gibi Malatya halkına bırakmak istiyorum.

Bizim esas müracaat ettiğimiz parti bildiğiniz gibi MHP’ydi. Orada milletin isteği doğrultusunda hareket edilmedi. Bir başka arkadaşımız aday gösterildi. Kararlarına saygı duyuyorum.

Neticede şu anda Malatya’daki genel temayül, her kesimden vatandaşlarımızla yapılan bir anketten çıkan beklenti, arzu yüzde 60 dolayında bir insanımızın, hem de iktidar partisinin yaptırdığı bir ankette iradesini bizden yana belirtmesidir. Dediğim gibi bunu bir emir telakki ediyoruz. Malatyalı mevcut durumdan memnun değil ki, bize olan arzularını belirtiyor.”dedi.

TV Malatya'nın Rıfat Gökçe'nin sunduğu akşam haberlerine katılarak soruları yanıtlayan Çerçi, 1999- 2004 yılları arasındaki belediye başkanlığı dönemini “kalfalık dönemi” olarak gördüğünü, 2. dönem gelmesi halinde bunun “ustalık dönemi” olacağını, 5 yıldır belediyecilikle ilgili çalışmaları izlediğini, gözlediğini, araştırdığını, Malatya’ya uygulanacak projelerle ilgili birikiminin olduğunu kaydetti.

MECLİS ÜYELİĞİ KONUSU..
Çerçi, adaylığı ile ilgili olarak arzu duyan partilere, Belediye Meclis Üyeliği ile ilgili “olmazsa olmaz” şartlarını da ilettiğini ve tamamından “kabul” gördüğünü belirtti.

Belediye Meclisi’nin, Malatya’ya layık, insanların saygı duyacağı insanlardan oluşması gerektiğini düşündüğünü belirten Çerçi, meclis üyeliği ile ilgili “olmazsa olmaz” dediği 3 koşulu da şöyle sıraladı:

“1-Geçmişinde leke olmayacak. Belediye Meclisi’ni menfaat mahalli görmeyecek.
2-Mümkün olduğu kadar üniversite mezunlarından oluşan bir meclis arzu ediyoruz. Şehrin lokomotifi olan bu meclisin elit ve güçlü insanlardan oluşmasını istiyoruz.
3-Bu mecliste siyasi yelpazenin her tarafına mensup insanlar olacak. Malatya için hizmet etmeyi düşünen üstte belirttiğimiz niteliklere sahip herkesle çalışırız.”

Çerçi, herhangi bir partiyle anlaşmaları halinde bu şartları koyacaklarını ifade ettiklerini, kendilerini davet eden 5-6 partinin hepsinden aksine bir yanıt almadıklarını söylerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız