SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karar Kabul Edilemez'

A- A+ PAYLAŞ

Danıştay 8. Dairesi'nin üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararına tepki gösteren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, “Danıştay aldığı bu son kararla, daha önceki YÖK döneminde verdiği, “bu konudaki yetki YÖK’e aittir, düzenlemeleri YÖK yapar” kararını çiğnemiş ve ülke için önemli olan meslek liselerine darbe vurmuştur” dedi. Alperen Ocakları Bölge Başkanı Ayetullah Geçen ise, Danıştay'ın YÖK'ün katsayı uygulamasını durdurmasına tepki göstererek, bunun adaletsizliğe neden olduğunu ileri sürdü.

MÜSİAD'IN TEPKİSİ..
MÜSİAD Şube Başkanı Şahin, bu katsayı eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasına ilişkin yapılacak çalışmaları desteklediklerini dile getirerek, bu katsayı eşitsizliğinin kaldırılmasının teknik ara elaman yetiştirilmesinde önemli olduğunu ve katsayı adaletsizliğin mutlaka düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

İnsanların ''katsayı uygulamasındaki eşitsizliğin'' kalktığını görerek tekrar teknik liselere kayıt yapmaya başladıklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

“Tabii burada şimdi çıkan sonuç, her ne kadar kesin olmamakla ve esastan da görüşülecek olmakla beraber, yine de kararın gerekçesinde olduğu gibi karar bu haliyle, Danıştay’ı kendisiyle çelişir duruma getirmiş, ciddi bir hukuki ve insani yara açmıştır. O bakımından bu kararı kabul edilemez olarak buluyoruz.

Öte yandan şimdi biliyorsunuz üniversitelerin kapasitesi belli. Bu üniversitelere girmek için her halükarda bir eleme yapmak durumundalar. İnsanlar düz liseye giderek üniversiteye girememeleri durumunda işsizler ordusuna katılıyorlar ve elimizde mesleği olmayan tonlarca düz işçi olmuş oluyor. Biz bir şekilde mesleksiz insanları üretmeye devam ediyoruz. O da tabii hepimiz için sıkıntılı bir durum ve eğitim sistemi üzerine ciddi bir eğilim gerektiriyor.”

Namık Şahin, işin teknik analizine bakıldığında iş adamları ve sanayiciler olarak her zaman teknik lise mezunu, ara elemana, acil ihtiyaç olduğunu dile getirdiklerini belirterek, Türkiye'nin, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içinde yer almak gibi bir hedefi olduğunu, bu hedefe ancak teknolojiyi geliştirecek, bu konuda üretim ve imalat yapabilecek insanlar yetiştirerek ulaşabileceğini kaydetti.

Danıştay'ın aldığı kararla bunların ortadan kaldırıldığını belirten Şahin, “İnsanlar devlete güvenerek meslek liselerine kayıt yapmaya başladı. Danıştay’ın aldığı kararla aileler ve öğrenciler sükûtu hayale uğramıştır. Böylece halkın Devlete olan güvenlerinin azalması söz konusudur. Bizim dileğimiz, umudumuz böyle bir yanlışın sürdürülmemesi gerektiğini herkesin görmesi, döneme ve hükümete göre karar veriliyor dedirtmemeleridir” diye konuştu.

ALPEREN OCAKLARI..
Alperen Ocakları Bölge Başkanı Ayetullah Geçen de, Danıştay'ın YÖK'ün katsayı uygulamasını durdurmasına tepki göstererek, bunun adaletsizliğe neden olduğunu ileri sürdü.

Geçen, Ocak binasında düzenlediği basın toplantısında, "21. yüzyılda insan haklarından, özgürlüklerden dem vuranlar, katsayı adaletsizliği ve üniversitedeki türban zulmü karşısında neden sessiz kalıyor? Hatta sesiz kalmamakla beraber bu adaletsizliğe destek veriyorlar" dedi.

Geçen, çifte standart bir uygulama olduğunu belirterek, inanca göre muamele yapıldığını iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız