SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karar Salı Günü..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP'de büyükşehirler ve 27 il ile ilgili nihai karar 30 Aralık Salı günü toplanacak Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) verilecek. Belediye başkanının aday gösterilip gösterilmeyeceği yolunda karar verilecek illerden biri de Malatya.

AKP MYK, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın AKPli olan büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla ilgili son kararı vermek üzere toplanacak. AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek toplantıda Ankara, Erzurum, Samsun, Sakarya, Gaziantep ve Bursa ile ilgili nihai karar verilecek. Daha önce İstanbul, Kayseri, Konya, Antalya ve Kocaeli'de mevcut başkanlarla 'yola devam' kararı alan AKP, 6 büyükşehirde daha kararını netleştirecek.

Başbakan Erdoğan'ın 31 Aralık Çarşamba günü belirlenen adayları Ankara'da kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Ancak değerlendirme sürecinin uzaması halinde açıklamanın 3 Ocak Cumartesi gününe de kalabileceği belirtiliyor. AKP, açıklamanın yapılacağı yer olarak ise ASKİ Spor Salonu'nu düşünüyor.

27 İL DE KARARA BAĞLANACAK
AKP Merkez Yürütme Kurulu, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Yalova ve Zonguldak'ta da mevcut başkanlarla seçime gidilip gidilmeyeceğini karara bağlayacak. Başbakan Erdoğan, belediyeleri AKPli olan 45 ilden 18'inde 'yola devam' kararı almıştı. Parti, Necip Büyükaslan (Adıyaman), Nevzat Patla (Aksaray),
Selim Yağcı (Bilecik), Sabri Uğur (Balıkesir), Alaaddin Yılmaz (Bolu), Sabahattin Akaya (Burdur), Abdi Bulut (Kilis), Hüseyin Erer (Karabük), Hasan Ünver (Nevşehir), Ahmet Aygün (Tekirdağ), Adnan Çiçek (Tokat), Nihat Zeybekçi (Denizli), Halil Bakırcı (Rize), Yusuf Başer (Yozgat), Süleyman Selmanoğlu (Elazığ) ve Burhan Yenigün (Van), Necmettin Dede (Muş) ve Sami Aydın'ı (Sivas) 29 Mart seçimlerinde yeniden aday göstermeye karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız