SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karara Saygılıyız, Ancak..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende Kaymakamı Vural Karagül, hatalı sollama yapan sürücüyü ihbar ederek vatandaşlık görevi yaptığını belirtti.

Darende Kaymakamı Karagül, "Malatya'da ilçe kaymakamının talimatı ile trafik polislerinin çiftçilikle uğraşan vatandaşa kestiği para cezası mahkeme tarafından iptal edildi" haberiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Üç yıldan fazladır Malatya - Darende arasında yolculuk yapmaktayım. Bu üç yıllık süre içinde, belki de yüzlerce araç makam aracımı sollamıştır. Bu nedenden dolayı hiçbir araca ceza yazılması için emniyet mensubu çalışma arkadaşlarımızı rahatsız etmedik. Makam aracımızı solladığı için hiçbir araca ceza yazdırmadık. Böyle bir şeyi düşünmek bile çok gülünçtür" ifadelerini kullanan

Kaymakam Vural Karagül, daha sonra şunları belirtti:

"Olayla ilgili 24.12.2007 tarihinde polis memurları Fatih Sünbül, Nuri Çakırgöz ile Jandarma Uzman Çavuş Murat Kaynar tarafından düzenlenen tutanakta, '24.12.2007 günü saat 18.00 sıralarında Malatya ili Darende Kaymakamımız Sayın Vural Karagül'ün ihbarı üzerine şahıs, Darende-Malatya karayolunda bulunan SOİL Petrol'de 44 AR 335 plakalı araç ile alındı. Sürücüye, hatalı sollama yaptığından dolayı cezai işlem uygulayacağımız söylenmesi üzerine sürücü evraklarını vermeyeceğini beyan etti. Balaban Jandarma Karakolu'nun nezaretinde karakola getirilen Hasan Aydoğan isimli olan sürücünün yapılan alkol testinde 48 (kırk sekiz) promil alkollü olduğu belirlenmiş ve sonradan evraklarını vermesi üzerinde 44/1b ve 54/1b maddelerinden cezai işlem uygulanıp sürücü Balaban Jandarma Karakolu'na teslim edilmiştir. İşbu tutanak tarafımızdan düzenlenip imza altına alınmıştır. 24.12.2007 saat 19,35.'

Dolayısıyla cezayı alan şahıs alkollüdür ve kendisinden istenilen evrakları polis memurlarına vermemiştir. Evet, 48 promil alkol ceza gerektirmez, zaten bundan dolayı ceza verilmemiştir. Ancak istenilen evrakları polis memurlarına direnerek vermemesi tamamen suçtur ve ceza gerektirir.

Hakim, iki polis memuru arkadaşa hatalı sollamayı görüp görmediğini sormuş, polis memurları da görmediklerini söylemiş. Elbette ki polis memurlarının hatalı sollamayı görmeleri mümkün değil. Çünkü onlara bu durumu, makam şoförlüğümü yapan polis memuru arkadaş ve şahsım bildirdik. Nedense hakim, makam şoförüme bu durumu sorma gereği hissetmemiştir.

Şahsıma da sorulmamıştır.

Sonuç olarak; yargı kararına saygılıyız. Ancak biz vatandaşlık görevimizi yaptık ve doğru da yaptığımıza inanıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız