SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karara Tepki Gösterdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:33:16
Karara Tepki Gösterdi
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) Başkanı Ünal İlhan ve Tabip Odası Başkanı Ali Yalçın, aile sağlığı merkezlerinde görev yapan hekimlerin hastanelerin acil servislerinde görevlendirilmesi kararına tepki gösterdi. 
 
MAHDER Başkanı Ünal İlhan ve Tabip Odası Başkanı Ali Yalçın, Tabip Odası’nda basın açıklaması yaptı. MAHDER üyelerinin de yer aldığı basın açıklamasını okuyan Ünal İlhan, ”Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun (AHEF) her türlü uyarı ve girişimlerde bulunmasına rağmen 12/07/2012 gün ve 28351 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan yeni kanunla, aile sağlığı merkezlerimizde ve köylerde verdiğimiz hizmetlerimizi aksatacak şekilde hastane acillerinde, 112 acillerde, dispanserlerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde görevlendirilmesinin önü açılmıştır. Bu uygulama ile aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının, hastalarından uzaklaştırılarak başka kurumlarda görevlendirilmeleri, aile hekimliği uygulamasına indirilen en ağır darbedir. Bu kanunla beraber aile hekimleri, yerel idarecilerin keyfine göre mesaileri sonrasında acillerde nöbet tutmaya zorlanacak, nöbet çıkışında ve ara vermeksizin, ertesi gün yorgun ve tükenmiş bir halde mesaisine devam edecektir. Bunun sonucunda kendisine kayıtlı nüfusa vereceği hizmet aksayacak, kaliteli ve sağlıklı bir hizmet veremeyecek, hata oranları artacaktır. Bu düzenleme ile aile hekimliği uygulamasından geri dönüş başlayacak, bugüne kadar verilen bütün emekler hızla yok olacak ve Sağlık Bakanlığımızın haklı olarak ve övünerek söylediği bu sevindirici tablo ortadan kalkacaktır. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak aile hekimliği uygulamasının temel yapısına aykırı olarak uygulamayı yok etmeye yönelik bu düzenlemeye karşı olduğumuzu belirtiyor, yetkililerin bu yanlışlığı ortadan kaldıracak girişimleri bir an önce yapmalarını istiyoruz” dedi. 
 
Tabip Odası Başkanı Ali Yalçın ise, aile hekimlerinin talebine destek verdiklerini ifade ederek, Sağlık Bakanlığı’nın kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı. Yalçın, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda acil tedbir alması gerektiğini kaydetti.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız