SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karargaha Böyle Girmeye Çalıştı

0
Güncellendi - 2016-07-18 05:00:48
Karargaha Böyle Girmeye Çalıştı
A- A+ PAYLAŞ

Askeri darbe girişiminin ardından Malatya’da darbe yanlısı bir subay tarafından kışladan çıkartılarak 2. Ordu karargahına götürülmek istenen Zırhlı Personel Taşıyıcısı'nın (ZPT) polis ekiplerince kovalanmasının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde zırhlı aracın ateş açarak yoldaki birçok araca zarar verdiği görülüyor.

Cumartesi öğleye doğru Çevreyolu’nun çeşitli bölümlerinde yollar tıkanırken, bir zırhlı personel taşıyıcısı ara sokaktan 2. Ordu Karargahı’na yöneldi ve önüne çıkan polis aracına zarar verdi.  Büyük araçlarla tıkanan Sağlık Caddesi'ne giremeyen tank, Battalgazi Öğrenci Yurdu’nun arkasındaki sokağı kullanan zırhlı personel taşıyıcı yoldaki araçlara çarpa çarpa ilerledi ve 2. Ordu Nizamiyesi civarında çevreye ateş açarak, karargahın duvarına çarpıp yıktı. Zırhlı personel taşıyıcının üzerinde ateş açan askeri personelin astsubay kamuflajı giyen Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, olduğu belirlendi.  Zırhlı personel taşıyıcısı önleri iş makineleri ile kapalı olan 2. Ordu Karargahına giremeyince duvarı yıkarak girmek istedi, ancak başarılı olamadı, araçtan inip içeriye koşmaya başladı. Bu esnada polis uzun namlulu silahlarla ateş etti. Başından ağır yaralanan Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak, Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Yaşanan bu gelişme sonrasında Malatya’daki Altay, Çakmak ve Tolga kışlalarından çıkabilecek darbe yanlılarını engellemek için, kışlalar çevresindeki tüm yollar, iş makineleri, ağır araçlarca kesildi.

Aynı saatlerde kalabalık bir vatandaş grubu, darbeci tank ve zırhlılarını engellemek üzere, Çevreyolu’nun bir bölümünü trafiğe kapattı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız