SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kararı Aldı, Coştu!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:49:18
Kararı Aldı, Coştu!
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Merkezi tarafından  yaklaşık 7 ay önce görevden alınan Malatya Ziraat Odası eski başkanı Bayram Polatbaş, Oda’da yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine görevden alındığının doğru olmadığını belirterek ‘Ben ve yönetimim, beyaz bir asa gibiyiz. Bütün bu lafları ortaya atanlar Malatya’nın rantını yemek isteyenlerdir’ dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin geçtiğimiz Şubat ayında Malatya Ziraat Odası’nı kapatıp kendisini de görevden alma kararını Ankara 3. İdare Mahkemesi’ne taşıyan Ziraat Odası eski Başkanı Bayram Polatbaş, mahkemenin verdiği ‘Yürütmeyi durdurma’ kararının ardından  Gazeteciler Cemiyeti’nde Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Piliç ve yönetim kurulu üyesi Fazlı Özcan ile birlikte basının karşısına çıktı ve yolsuzluk iddialarına cevap verdi.

‘Şire Pazarı’nda çapulcu takımı’

Malatya Ziraat Odası’nın, menfaatine dokunduğu bazı kesimlerce önünün kesilmek istendiğini ve yolsuzluk söylentilerini de bu kesimlerin ortaya attığını ileri süren Polatbaş, “Bizim hakkımızda başkalarının deyimiyle Şire Pazar’ında çapulcu takımının, milletin kayısısını heba edenler, Malatya Şeker Fabrikası’nın rantını yemek isteyenler. Sırada binlerce rantlar var. Bunlara da ses çıkartacak tek yönetim Malatya Ziraat Odası yönetimidir. Bu nedenle Malatya Ziraat Odası’na çamur atılmıştır” diye konuştu.

‘Malatya kamuoyunda şüphe oluştu’

Malatya’nın büyükşehir olacak olması ve merkez ilçesinin bulunmadığı gerekçesiyle Oda’nın Şubat 2013 tarihinde TZOB Genel Merkezi tarafından kapatıldığını ve bütün mal varlığını Yeşilyurt Ziraat Odası’na devrettiğini hatırlatan Polatbaş, yönetimdeki bazı arkadaşlarının Malatya’ya haksızlık yapıldığını düşünmeleri ve kamuoyunda ortaya çıkan şüpheler üzerine mahkemeye gittiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Kimisi yolsuzluk, kimisi başka nedenlerden dolayı kapandığını söyledi. Biz asla böyle bir şeyin olamayacağını söyledik. Hele ki Bayram Polatbaş’ın başkan olduğu yerde ve Bayram Polatbaş’tan çok daha üstün bir delegasyon ve yönetiminin olduğu bir odada böyle bir şey olamayacağını beyan etmiştik ama, nedense önümüzü kesmek için, Malatya Ziraat Odası’nın sesini kesmek için, bazı  kesimler elinden geleni yaptı. Herkes sütüne göre hareket etti, bazı laflar söylediler. Onlara da ben Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in bir deyimi ile cevap vermek istiyorum. Onları Yüce Allah’a da havale etmeyeceğim. Necip Fazıl diyor ki: ‘Bile bile bize laf atanlara, sen şerefsiz bile olamazsın, çünkü şerefsizin de seviyesi var. Sen ancak çukur olursun çünkü çukurun seviyesi yok’. 168 delegasyonu olan Ziraat Odası’na böyle bir yakıştırma yapanlara ancak böyle bir lafla cevap verebilirim.”

‘Bu ödül, tuz- biber oldu’

Malatya Ziraat Odası’nın Türkiye’de birçok ilki başardığını ve haksızlıklar karşısında susmadığı için rant kesimlerinin hedefi haline geldiğini ileri süren Polatbaş, Şeker İş Sendikası tarafından organize edilen ‘Şekerin Geleceği’ sempozyumunda Malatya Ziraat Odası’na ’10 tane fabrikanın kurtarıcısı’ olduğu gerekçesiyle ödül verildiğini de açıklayarak “İşte bu ödül de kapatılmamızın tuzu-biberi oldu. Kapanma sürecinde bunu söyleyemedik. Bizim hakkımızda başkalarının deyimiyle Şire Pazar’ında çapulcu takımının, milletin kayısısını heba edenler, Malatya Şeker Fabrikası’nın rantını yemek isteyenler, Malatya Vagon Onarım Fabrikası’nın rantını yiyenler. Sırada binlerce rantlar var. Bunlara da ses çıkartacak tek yönetim Malatya Ziraat Odası yönetimidir. 6 ay zarfında çok sular aktı. Kim ne söylediyse herkes sütüne yakışanı yazdı, söyledi.’ ifadelerini kullandı.

‘Bundan sonra bizi karşılarında bulacaklar’

“Bundan sonra yanlış yapan kim olursa olsun bizi karşısında bulacaktır” diyen Polatbaş, “Ben Milli Görüş kökeninden gelen bir ailenin çocuğuyum. Milli Selamet’in kurucularıyız, Refah ve Fazilet Partileri’nin kurucularıyız, AK Parti’nin kurucularıyız. Halen AK Parti’de İl Başkanlığı, ilçe başkan yardımcılığı yapan abimiz, dayılarımız, yakınlarımız var. Bunu AK Partili’si de yapsa söyleyeceğiz, MHP’lisi de yapsa söyleyeceğiz, CHP’lisi de yapsa söyleyeceğiz.  Çünkü işgal ettiğimiz koltuğun vebali ve sorumluluğu bize aittir. Ben varlıklı ailenin çocuğuyum ama kendi imkanlarımla yurt dışına gidemedim. Ziraat Odası’nın parasıyla tarım fuarlarına gittik. Dolayısıyla bu koltuğun vebalini vermemiz gerekiyor. Bundan sonra ne makamda ve mevkide olursa olsunlar, genel merkez de olsa, siyasi de olsa, rantçı da olsa, menfaatçi de olsa, benim babam da olsa bizleri karşılarında bulacaklar. Bunları ben asla affetmeyeceğim. Bundan sonra herkes kendine çekidüzen vermezse, at çamur izi kalsın mantığı ile hareket eden olursa,  çıkıp bire bir onların da cevabını vereceğiz” dedi.

‘Gidin genel merkeze sorun’

Polatbaş, büyükşehir statüsü kazanan diğer illerde neden Ziraat Odaları’nın kapatılmadığına ilişkin bir soruyu da  “ Onu gidin, Genel Merkeze sorun. Her şeyin altında bir şey vardır. Şimdilik bu kadarını söylüyoruz” diye yanıtladı.

Malatya Ziraat Odası Başkanı iken yerelde yanlışlara nasıl karşı çıkıyorsa Genel Merkez nezdinde de bir takım yanlışlara karşı çıktığını anlatan Polatbaş “Yeri gelirse onu da ileriki zamanda Malatya kamuoyu ile paylayacağım” dedi.

‘Görevimizin başına döneceğiz’

Malatya Ziraat Odası’nın haksızlığa uğradığını ve mahkemenin bu haksızlığa ‘dur’ dediğini savunan Polatbaş, Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu’nun son verdiği delegelik hakkını da mahkeme kararıyla geri kazandıklarını bildirdi.

Polatbaş sözlerini şöyle tamamladı:

“Bundan sonra da görev tebliğ edilirse, yürütmeyi durdurma kararını zaten açıkça almışız. Herhalde genel merkez yakın zamanda görevi devreder. Bir de şu olmuştu: Delegeliklerimiz iptal edilmişti.  Mahkeme kararıyla 2015’e kadar delegeliklerimiz devam edecek. Ha bu 2014’ten sonra Yeşilyurt’ta mı olur, Battalgazi’de mi olur ona göre devam edeceğiz.  Kapanma sürecinde bize değer veren insanlar daha çok oldu. ‘Sen bunu hak etmedin, sen doğruları söyledin’ diyen insanlara layık olmak için bundan sonra görevimize, ekibimizle birlikte devam edeceğiz.”

HABER- FOTO: Güler HAZAR- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız