SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kararı Farketmemişler!..

A- A+ PAYLAŞ
18 Nisan 2007 tarihinde üç kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının tutuklu sanıkları Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler için Malatya E Tipi Cezaevi tarafından Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sanıklar için uygulanan güvenlik tedbirleri uygulamasının kaldırıması yönünde başvuru yapıldığı belirtildi. Ancak,  cezaevi tarafından 5 Ekim 2011 tarihinde yapılan başvurudan sonra mahkemenin bu konuda zaten 9 Haziran 2008 tarihinde karar aldığı ortaya çıktı. Böylece yaklaşık 3,5 yıl önce verilen mahkeme kararının, cezaevi yönetimince uygulanmadığı ortaya çıktı. 
 
TEBLİĞ EDİLMİŞ
 
Mahkeme tarafından, Malatya E Tipi Cezaevi'nde özel odalarda tutulan, diğer hükümlü ve tutuklularla irtibat sağlamaları engellenen sanıklar için 12 Mayıs 2008 tarihinde sanıkların sürekli aydınlık ortamda bulundurulmasına, 9 Haziran 2008 tarihindeki duruşmada ise tutuklu sanıklar hakkında güvenlik tedbirlerinin uygulanmasının sonlandırılmasına karar verilmişti. Alınan kararların zimmet defteri ile cezaevi yönetimine teslim edildiği ve ara kararların cezaevi idaresine tebliğ edildiği de öğrenildi. 
 
MAHKEME BİLGİ İSTEDİ
 
Cezaevi yönetiminin yazısı üzerine Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından cezaevine gönderilen 24 Ekim 2011 tarihli yazıda, "Sanıklar hakkındaki tedbirlerin en son 9 Haziran 2008 tarihli celsede kaldırılmasına dair karar verilip, ilgili kararların gereği yapılmak üzere cezaevi idaresine usul ve yasalara uygun şekilde tebliğ edilmesine rağmen, geçen yaklaşık 3 yıl 4 ay gibi bir süre zarfında herhangi bir işlem yapılmadığı anlaşılmaktadır. Aradan geçen bu süre zarfında ara kararların gereğinin yapılması doğrultusunda yazılan yazılar hakkında bugüne kadar herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı, yapılmamış ise neden yapılamadığı, aradan geçen bu kadar zaman zarfında neden tedbirin kaldırılması yönünde talepte bulunulmadığı, hangi gerekçe ve ihtiyaçtan dolayı şimdi talepte bulunulduğu hususları anlaşılamamakla birlikte bu hususların cezaevi kayıtlarının incelenerek ivedi olarak mahkememize bilgi verilmesi ve gereği rica olunur" şeklindeki ifadelere yer verildi. 
 
Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerler öldürülmüştü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız