SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kararı Temyiz Edecek

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:14
Kararı Temyiz Edecek
A- A+ PAYLAŞ

Türk Halk Müziği sanatçısı Kutsal Evcimen’in, kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile açtığı tazminat davasının ardından açıklama yapan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, mahkeme kararını Yargıtaya taşıyacağını söyledi.

AKP Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya’nın Arguvan ilçesinde geçtiğimiz yıl düzenlenen 11. Türkü Festivali'nde sahne alan sanatçı Kutsal Evcimen’in 'Eşek sıpaları' adlı türküyü söylemesinin ardından, türküde hükumete yönelik hakaret bulunduğunu savunmuştu. Şahin’in açıklaması sırasında, “Yoncası fazla verilmiş binek hayvanı” sözünü kendisine söylediğini iddia eden Türk Halk Müziği sanatçısı Kutsal Evcimen ise konuyu yargıya taşıyarak, Şahin hakkında 5 bin TL'lik tazminat davası açtı. Mahkemenin verdiği kararla tazminata mahkum olan Milletvekili Mustafa Şahin, konuyu Yargıtaya taşıyacağını belirtti.

Dava ile ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Şahin, “Adına türkü festivali denilen, özelikle kültürel, sosyal bir etkinlik olan Arguvan Türkü Festivali'mizde, bu ülkede Başbakanlık yapmış, şu an Cumhurbaşkanımız olan kişiye baştan sonu kadar hakaret olan türkü sözlerine baktığımızda, dokuz yerde ‘Satın eşek sıpaları’ ve buna benzer cümleler ile gerçekten çok alçakça sözlerin var olduğunu gördük” dedi.

Bu duruma verdiği tepki sonrası, sanatçının kendisine hakaret davası açtığını ve mahkeme tarafından 5 bin TL tazminata mahkum edildiğini belirten Şahin, “Tabi bize tebligat yapıldıktan sonra hiçbir konuşma yapmadık. Bir cümle ile olayı özetledik. Bize 9 yerde AK Parti’yi hedef tahtasına koyarak, yapmış olduğu hakarete bir tepki olarak, yoncası fazla gelmiş bir binek hayvanı ifadesiyle vermiş olduğumuz bir cevaptan dolayı bize dava açmıştır” dedi.

Her zaman yargının işleyişine saygı duyduğunu ifade eden Şahin, mahkemenin hiçbir delil toplamadan ve dosyaya vakıf olmadan karar verdiğini savunarak “Biz bu davanın reddini beklerken, maalesef 5 bin TL'lik tazminatın aleyhimize sonuçlandığının gördük” şeklinde konuştu.

Mahkemenin, 3 sayfalık gerekçeli kararı bir günde hemen yazdığını ifade eden Mustafa Şahin, “Yine ben burada yargının farklı bir şeyini gördüm. Belki mutlaka sebepleri vardır. Aynı günde üç sayfalık bir gerekçeli kararı gayretle bu şekilde arkadaşların yazmasından dolayı ben kendilerini kutluyorum. Aslında bizim itirazımız türkünün içeriğine değil, türkünün içeriğine Başbakanımızı, Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti’yi alet etmesi ve en sonunda da bu türküyü seslendirdikten sonra da buradan direk kendisine gönderiyorum ifadesi gerçekten çok tahripkar ifadeydi” dedi.

Delillere bakılmadan verilen kararı yüce milletin takdirine sunduğunu dile getiren Şahin, "Şu anda da Başsavcılık vasıtası ile davacı olan kişiye de resmen dava açılmış, bu soruşturma henüz sonuçlandırılmadan bize verilen bu kararın ben yanlış bir karar olduğunun kanaatindeyim. Özellikle biz bütün hukuk yollarımızı deneyeceğiz ve kesinlikle itirazımızı Yargıtaya taşıyacağız. Yargıtayın hakkımızda vereceği kararın adil ve nihai bir karar olacağı ümidindeyim” diye konuştu.

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle bizim burada yerel basınımızda gerçekten de ellerine kına yakarcasına sayın vekile tazminat şoku diye manşetten vermeleri, ünlem işaretiyle tırnak içinde vermeleri birilerini sevindirmiş olsa gerek ki günlerdir sanırım sütunlarında yer ayırmaya çalışıyorlar. Ben burada bir haksızlığa uğradığım kanaatindeyim. Kendilerinin vermiş oldukları burada bize dokuz kez 'eşek sıpası' ifadesini kullanan kişileri görmezden gelip, bizim 'yoncası fazla gelmiş bir binek hayvanı' gibi çıkarmış olduğu sesler ifade etmiş olduğum şeye, karşıdaki davacıya hak vermelerini de elbette ki içime sindiremiyorum. Hukuk adına, adalet adına içime sindiremiyorum, deliller toplanmadan verilen kararı içime sindiremiyorum”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız