SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kararlar İncelendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:36:05
Kararlar İncelendi
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Genel Meclisi, ağustos ayı toplantılarını sürdürüyor. 
 
Naci Şavata başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi gündem gereği, AR-GE ve Meclis Kararlarını İzleme Komisyonu’nda görüşülüp rapora bağlanan 2011 Mart ayı içerisinde İl Genel Meclisi'nde görüşülen kararlar ile ilgili rapor okundu.
 
AR-GE ve Meclis Kararlarını İzleme Komisyonu olarak 2011 yılı Mart ayı kararlarının incelemesi sonucunda şunlar belirtildi:
 
"2011 yılı Mart ayında İl Genel Meclisi'nde toplam 44 adet karar alınmış, alınan kararların sonuçları ise aşağıda belirtilmiştir. Sondaj programları çok yoğun olması sebebiyle ilimiz Yazıhan ilçesi Sadıklı köyüne sulama amaçlı bir adet sondaj kuyusu açılamamıştır. 
 
İlimiz Arguvan ilçesinde yaz döneminde içme suyunun yetersiz olduğundan bir adet sondaj kuyusu açılmıştır. 
 
İlimiz Kale ilçesi Darıpınar köyüne sulama amaçlı bir adet sondaj kuyusu açılmıştır.
 
İlimiz Battalgazi ilçesi Şahnahan A ana kanalı Battalgazi ilçesi Yenimahalle mevkiinde, 2008 yılında DSİ tarafından açılan iki adet YAS kuyusunun su miktarının yetersiz olmasından dolayı, üçüncü bir YAS (Yer altı su) kuyusu İl Özel İdaresi'nce yapılmıştır.
 
İlimiz Yazıhan İlçesi Doğuş Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait arsa üzerinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 1, 2 ve 3 nolu işyerlerinin İl Özel İdaresi'ne devredileceğinden dolayı söz konusu işyerleri 5 yıl müddetle kiraya verilmiştir.
 
2012 yılı yatırım programında il merkezinde yapılacak bir ilköğretim okuluna İl Genel Meclisi adının verilmesi hususunun temennisi karara bağlanarak, alınan karar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmiştir.
 
İlimiz Merkez ilçe ve 13 ilçedeki köylerimizin yeni isimleri halk tarafından çok iyi tanınmadığından, insanlar gideceği yerde zorluk çektiğinden, köy tabelalarında yeni isimler yazılırken eski isimlerin de parantez içinde tabelanın alt bölümüne beraberinde yazılması kısmen yapılmıştır.
 
2010 yılı Ocak ve Şubat aylarında alınan toplam 29 adet İl Genel Meclis kararları üzerinde AR-GE ve Meclis Kararlarını İzleme Komisyonu'nun hazırlamış olduğu rapor görüşülerek karara bağlanmıştır.
 
İl Özel İdaresi Norm Kadrosu'na bir adet 1. dereceli Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün kadrosu ihdas edilmiştir.
 
5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu'nun 39. maddesi gereğince İl Özel İdaresi Genel Sekreteri tarafından tanzim edilen 2010 yılı faaliyet raporu görüşülerek karara bağlanmıştır. 2011 yılı yatırım programında yer alan ilköğretim okullarının uygulanması için proje bedeli eksikliği olan 8 milyon 970 bin TL ödeneğin İl Özel İdaresi'nce gelecek yıllara mahsuben taahhüt edilmesi ve yatırım programının bakanlık onayına sunulmasına, bakanlık tarafından program onaylanmaması halinde program üzerinde gerekli revize yapma yetkisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilmesi kararı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmiştir.
 
Geriye kalan 5 adet mevzi imar planı kararları ile 28 adet ise ilgili komisyonlara havale kararlarıdır."
 
Bu arada, muhalefet partilerine mensup meclis üyeleri soru önergesi vererek, İstasyon Virajı’ndaki Kongre ve Kültür Merkezi yanında inşaatı süren kerpiç evlerin kaça ihale edildiği, ihalenin kime verildiği, ihale bedelinin hangi kaynaktan ödeneceği şeklinde kamuoyunun aydınlatılması istendi. Önerge kabul edilerek, AR-GE Komisyonu’nda araştırma yapılıp, meclise bilgi verilmesi kararlaştırıldı.
 
Verilen önerge gereği, Battalgazi ilçesi Hatunsuyu beldesinde 900 metre, Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı beldesinde 1 kilometre asfaltın İl Özel İdare tarafından yapılması ile Pütürge ilçesi Tarlabaşı köyüne bir adet içme suyu sondajı vurulması teklifi, ilgili komisyonlarda görüşülmek üzere havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız