SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kararlar İptal Edilsin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:31:42
A- A+ PAYLAŞ
 
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aslan, "28 Şubat ve öncesinde yapılan tüm darbelere çok net, çok açık bir tavır almış olması bize ve yarınlarımıza umut aşılamaktadır" dedi. 
 
Dernek binasında şube sekreteri Sami Cengil ve yönetim kurulu üyesi Hakan Yılmaz Çiçekli ile birlikte basın açıklaması yapan MAZLUMDER Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aslan, "28 Şubat 1997 Tarihinde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan ve ilan edilen kararlar ile ve sonrasında hukuk dışı yapılanmalar eliyle yargı kurumlarına ve sivil siyasete müdahale edilmiştir. Batı Çalışma Grubu adlı illegal oluşum tarafından kontrol ve koordine edilen yargı mensuplarının 28 Şubat sürecinde verdiği bütün siyasi kararlar hukuka aykırı ve şaibelidir. Bu sebeple binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin aydınlatılması ve 28 Şubat sürecinde alınan siyasi yargı kararları iptal edilmesini talep ediyoruz" dedi. 
 
13-20 Nisan tarihleri arasında düzenledikleri "28 Şubat yargı kararları iptal edilsin" isimli imza kampanyası hakkında bilgi veren Aslan, "Bunun neticesinde 24 bin 865 imza toplanmıştır. Toplanan bu imzalar genel merkeze gönderilecek ve onlar aracılığıyla da TBMM ye iletilecek. Gerek bu imza kampanyası ve gerekse ülke genelinde yaptığımız gözlemlerde şunu çok bariz olarak gördük ki halkımız özgürlüğe susamış ve geleceği ile ilgili kararlarda tam yetkili olmak istiyor. Bu nedenledir ki 28 Şubat ve öncesinde yapılan tüm darbelere çok net, çok açık bir tavır almış olması bize ve yarınlarımıza umut aşılamaktadır" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız