SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kararlara Harfiyen Uydular"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:10:16
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım seçimlerinin ardından AKP'den Milletvekili seçilen Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci Vali Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti. 

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 1 Kasım seçimlerinden sonra ilk ziyaretlerini Vali Kamçı’ya gerçekleştirdiklerini söyledi. Seçim sürecinde Malatya’da hiçbir olayın yaşanmadığını ifade eden Çalık, “Malatya’da güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı olmadı. 1 Kasım’da Malatya’nın da huzurlu bir seçim geçirmesi nedeniyle tüm siyasi partilere teşekkür ederim” diye konuştu. Çalık, AKP adına Vali Kamçı başta olmak üzere Malatya’da seçim güvenliğinde görev alan herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Vali Süleyman Kamçı ise 1 Kasım seçimlerinden sonra kendilerini ziyarete gelen milletvekillerine başarılar diledi. Çalık, “Malatya’mızda 45 gün öncesinde siyasi partilerimiz ile almış olduğumuz karar uygulandı. Bütün siyasi partilerimiz aldığımız bu kararları harfi harfiyen uydu. Kendilerine bu nedenle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

7 Haziran seçimlerinde de Malatya’da hiçbir olayın yaşanmadığını anımsatan Vali Kamçı, 1 Kasım seçimlerinin de Malatya’da demokratik bir seçim olarak geçtiğini söyledi. Bu seçimlerdeki güzelliklerin gelecekteki seçimlere de yansımasını temenni eden Kamçı, seçimler güvenliğinde görevli herkese teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ..

1 Kasım Pazar günü yapılan genel seçimlerde milletvekilliğini kazanan AKP milletvekilleri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundular.

3 Kasım Salı günü gerçekleşen ziyarete İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte AKP Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin  ve Bülent Tüfenkci ile  Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Emin Yalçınkaya katıldı.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Milletvekili Mustafa Şahin başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün ilçe belediyelerinin hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, Başkan Çakır ve ekibine teşekkür etti.

1 Kasım’da yapılan genel seçimlerin Türkiye genelinde huzur içerisinde geçtiğini ve bunda da herkesin katkısı olduğunu belirten Milletvekili Şahin, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler neticesinde doğu ve güneydoğu bölgesinde de seçimlerin sıkıntısız geçtiğini söyledi. Malatya’nın huzur kenti olduğunu kaydeden Şahin özetle şunları söyledi: 

“Bu huzur kentinin refahı, mutluluğu için, hayat standartlarının daha da yükseltilmesi için başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün ilçe belediyelerimizin 1.5 yıldır çok ciddi bir hummalı çalışma içerisinde olduklarını görüyoruz. Seçim çalışmaları sırasında yerel hizmetleri ölçme ve tartma fırsatımız oldu. Bütün insanlarımızın yerel hizmetlerden ne kadar memnun olduklarını gördük. Karşımızıa çıkan bu güzel tablodan dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve teşkilatına, emeği geçen herkese en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”

Seçimlerin, millet tarafından siyasi partilere verilmiş olan bir karne sistemi olduğunu kaydeden Şahin, “Katılımın yüksek olması bizi ziyadesiyle memnun etti. İnsanlarımızın da AK Partiye yeni baştan bir güven tazelemeleri, bizim için belki bir beklediğimiz sonucun da ötesinde. İlimizin bu destekte Büyükşehirler arasında ilk 4 içerisinde yer alması bizim sorumluluğumuzu daha da çok artırdı. 5 milletvekilimizle beraber Malatyamız ve ülkemiz için, insanlarımızın mutluluğu için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, ilçe belediye başkanlarımızla birlikte yerelde yapılması gerekenleri, gecemizi gündüzümüze katarak çalışmak zorunda olduğumuzu ifade ediyorum. 4 yıllık süreyi hizmetlerle dolu dolu yaşayıp, vatandaşlarımıza yaşatmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Yükümüzün ağır olduğunun bilinci içerisindeyiz. Yüzde 68 lik bir oy çoğunluğunun bizim üzerimizde ciddi bir baskısı var. Bizim gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ziyaretten dolayı AKP Milletvekillerine teşekkür ederek, seçilmelerinden dolayı hayırlı olsun temennisinde bulundu. Türkiye olarak çok önemli bir süreci geride bıraktıklarını belirten Başkan Çakır, halk iradesinin sandığa yansımasıyla birlikte ülke genelinde bir istikrar ve güvenin geldiğini söyledi. Çakır, “Dolayısıyla huzur ve istikrar ülkemizin gelişmesi, yatırımların ve istihdamın artması anlamında her zaman çok önemli.  Üst üste 2 seçim geçirmemize rağmen, ekonomimizin sağlıklı, canlı ve diri olması sayesinde fazla olumsuzluklar yaşamadık. Seçim sonucunda da  büyük bir destekle tek parti iktidarının da insanlara vermiş olduğu güveni hep birlikte izledik. Halkın iradesi gerçekten çok önemli. 

Sandığa giderek bugüne kadar yapılan işlerin adeta halk tarafından onaylanması ve not vermesi anlamına geliyor. Neticede Malatya'mızda ve ülkemizde seçim sürecinin huzur ve istikrar içerisinde geçmesi bizleri son derece mutlu etti. 7 Haziranda seçilen Malatya milletvekilimizin 6 sı tekrar meclise girmiş oldu. Ben bu sürecin Malatya'mız için hayırlı olmasını diliyorum. Vekillerimizin şahsında kendileri, ülkemiz ve partimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Malatya’da devam eden çok önemli projeler var. Bakanlıklar ve hükümetimiz nezdinde gündeme alınması gereken projeler var. Bunları vekillerimizle birlikte takip ederek, bir an önce yatırım programın alınması, bazılarının kaynaklarının artırılması noktasında birlikte hizmete devam edeceğiz” dedi.

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDE..

AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Bülent Tüfenkci, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a seçim sonrası teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Milletvekili Bülent Tüfenkci, vatandaşların istikrar ve güvenden yana oy kullandığını belirterek, “1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz.1 Kasım seçimlerinde, seçim kampanyası boyunca gerek milletimiz, gerek teşkilatımız, gerek Malatyalı hemşerilerimiz başta Belediye Başkanlarımız üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptılar. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. Gece gündüz demeden gerek hizmetleri ile, gerekse AK Partili belediyeler olarak AK Parti’nin misyonunu anlatma bakımından önemli görevler ifa ettiler. Ve bu güzel çalışma sonrası güzel neticeler aldık. Kazanan millet oldu ve millet kendi kaderi ile AK Parti kaderinin birleştiğini, özellikle kendi gelişmişliği, refahı ve inancı akabinde dünya milletleri arasındaki yerini almasını AK Parti sayesinde daha hızlı ve gerçekçi olacağını gördü. Sonuç itibari ile Türkiye'de istikrardan yana olarak karar verdi. Kısa zaman içinde de hükümet kurularak hızlı bir çıkış yapılacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinde Malatya ile ilgili, tüm Belediye Başkanlarımızla ve teşkilatımızla birlikte projeleri gerçekleştirme anlamında elimizden gelen gayreti birlik beraberlik çerçevesinde yerine getireceğiz” dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Türkiye’de ve Malatya’da vatandaşların istikrar ve güveni tercih ettiğini belirterek, “Öncelikle  çok değerli milletvekillerimizi, il başkanımızı, değerli ilçe başkanlarımızı ve mesai arkadaşlarımızı burada görmekten dolayı mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz süreç içerisinde Malatya'da çok güzel bir atmosferde seçim gerçekleşti. Türkiye istikametinin bozulmaması ve istikrarının bozulmaması konusunda kararını verdi. Malatya'da bu kararda hakikaten çok önemli ve önderlik etme konusunda büyük teveccüh göstermiştir. Bu vesile ile Malatyalı hemşehrilerimi kutluyorum ve tebrik ediyorum. Ayrıca Battalgazi hemşerilerimizde yüzde 75’lik bir oranla metropol ilçeler içerisinde Türkiye'de bir rekor kırmak adına büyük teveccüh göstermişlerdir. Milletvekillerimizin bizzat ev ev, mahalle mahalle, sokak sokak gezmeleri, il başkanımızın, ilçe başkanımızın koordinasyonu, meclis üyeleri, gençlik kolları, kadın kollarının topyekün birlik beraberlik içerisindeki çalışmaları neticesi itibari ile Türkiye'de istikamet açısından, istikrar açısından güzel bir sonuç ortaya çıktı. Bu sonucun milletimize ülkemize ve Dünya insanlık barışına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hakikaten bu sonuç gerek ekonomik gösterilerde, gerekse dövizin endeksinde ve diğer borsanın endeksinde,  hemen hükümet kurulmadan bir istikrar unsurunun öne çıkmasına neden oldu. Vatandaşlarımızın, hemşerilerimiz bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Milletvekillerimizin de bundan sonraki parlamentodaki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Ortak paydamız Malatya’dır. Ortak paydamız Battalgazi'dir. Battalgazi ve Malatya'da da güzel işlerin takipçisi olma noktasında biz yerel noktada, il ve ilçe teşkilatımızla birlikte milletvekillerimize sorunları ileteceğiz ve inanıyorum ki milletvekillerimizde sorunlarımızla bizzat ilgileneceklerdir ve gayretler göstereceklerdir. Geçtiğimiz dönem içerisinde temelini atmış olduğumuz hizmet binasının nasıl ki 7 Haziran seçim öncesinde bakanlığımıza gidip bugün 35 dönümün şehir merkezinde belediye hizmet binası için tahsis edilmesi nasıl gerçekleştiyse, ben inanıyorum ki, Yeşil Kuşak Projemiz de, hastanemizde, ikinci üniversitemizde, kuşak yolları ve çevre yolları da ve Malatya bölgesinde  metropol bir  il olma noktasında hep birlikte ele ele vererek  gerekli çalışmaları yaparsak, ben inanıyorum ki Malatya tarihinde hak etmiş olduğu yere ulaşacaktır” diye konuştu.

ÇALIK, “1 KASIM SEÇİMLERİ MAZLUMLARIN KAZANDIĞI BİR SEÇİM”

Ziyarete AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte AKP Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci ile 6. Sıra Milletvekili adayı Ufuk Önalan katıldı.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Milletvekili Öznur Çalık, başta Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat olmak üzere bütün ekibine teşekkür etti.

1 Kasım’da yapılan genel seçimlerin Türkiye genelinde büyük bir katılımın olduğunu, sorunsuz ve sıkıntısız geçtiğini ve bunda da herkesin katkısı olduğunu belirten Milletvekili Çalık,1 Kasım seçimleri Ülkemiz için,  Malatya’mız için, Yeşilyurt’umuz için istikrarın devamı olduğunu kaydeden Çalık özetle şunları söyledi:

“Milletimizin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde sonuç alması için ciddi bir mücadele verdik. Bu vesileyle Sayın Belediye Başkanıma Başkan Yardımcılarımıza, Meclis Üyelerimize ve tüm çalışanlarımıza partim ve milletvekillerim adına çok teşekkür ediyorum. 1 Kasım Milletin, Mazlumların, Türkiye’nin, birlik ve beraberliğin, kazandığı bir seçimdir. Bu seçim umutların yeşerdiği, istikrarın devamı için hemşerilerimizin büyük bir teveccüh gösterdiği destek verdiği seçim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise ziyaretten dolayı AKP Milletvekillerine teşekkür ederek, seçilmelerin Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olması temennisinde bulundu. 1 Kasım seçimlerinde alınan sonuç ile hizmet üreteme noktalarında sorumlu olanların yüklerinin bir kat daha artığını belirten Başkan Polat, “Yerelde bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirirken, Ankara’da Bakanlıklarda Sayın Milletvekillerimizin desteği ile birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerimizi taçlandıracağız. Vatandaşlarımızın tercihi ile sorumluluğumuz bir kat daha artmıştır. Daha çok koşacağız, daha çok hizmet üretmek için mücadele edeceğiz. Yeni dönemin Ümmete, Ülkemize, Milletimize, ilimize ve Yeşilyurt’umuza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sayın Milletvekillerimize, İl Başkanımıza buraya kadar zahmet edip geldikleri için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız