SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kararları Mübarek Olsun'

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin yeniden aday göstermediği Belediye Başkanı Cemal Akın, iki ayrı basın kuruluşuna "farklı" diye değerlendirilebilecek açıklamalarla, aday gösterilmemesine dair görüşlerini belirtti.

BAKIŞ GAZETESİ'NE..
AKP'nin aday gösterdiği eski il başkanı Ahmet Çakır’ın seçim çalışmalarına katılarak, kendisine tam destek vereceğini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın konuşmasına şöyle devam etti:

“Önceki açıklamalarımda da belirttiğim gibi, görev tekrar verilirse, çalışmalarıma devam edecektim. Ancak görev Ahmet Çakır kardeşimize verildi. Partime küskünlüğüm söz konusu değil. Bundan sonra yeni adayımızın yanında yer alarak, tecrübelerimle yanında olacağım. Malatya ve halkımız için neler gerekiyorsa yapmaya hazırım. Artık yaptığımız görevler, hizmetler geride kaldı. Bayrağı Ahmet Çakır arkadaşımıza devredeceğiz. Bundan sonra daha iyi hizmetlere talip olacağız.”

ER TV'YE..
Bu arada Belediye Başkanı Cemal Akın, ER TV’ye yaptığı açıklamada ise AKP’li Milletvekillerine sitemde bulundu ve 16 aday adayından sadece il başkanı olan ve Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Ahmet Çakır’ı desteklemeleri nedeniyle tepki gösterdi.

Akın, “Araştırma kuruluşlarına yaptırılan araştırmalarda halktan yüzde 80 bize destek olduğu belirtilmişti. Temayül yoklamasında da partililerimizin yarısının oyu bize verilmişti. Milletvekillerimizle hizmet anlayışından kaynaklı olduğunu değerlendirdiğim belki anlaşmazlıklar nedeniyle il başkanını desteklemişlerdir. Bu yarışta kardeşimiz ipi göğüslemiştir. Bu bir hizmet yarışıdır. 5 yılda 4-5 dönemde yapılacak hizmetleri bir döneme sığdırdığımız belirtilmektedir. Milletvekili arkadaşlarımız 16 aday adayı içerisinde 1’ine destek verip diğerlerine destek vermemeleri aday adaylarının kırgınlıklarına neden olacaktır. Siyasetin sürpriz yüzüyle karşı karşıyayız. Ben Ak Parti’yi kucağımda bulmadım. Kuruluşundan beri alın terimiz var. Herkesin takdir yetkisi var. Vekiller başka bir kardeşimize destek verdiler.Kararları mübarek olsun.”

Akın, bu kanala yaptığı açıklamada, siyasi faaliyetlerini AKP içerisinde sürdüreceğini sözlerine ekledi.

REFERANSI ÇAKIR'DI..
Yerel seçimlere ilişkin süreç başladıktan sonra AKP'ye ilk aday adaylığı başvurusunu Belediye Başkanı Cemal Akın yapmış ve gerekli evrakları o dönem il başkanı olan, adaylığı da düşünmeyen Ahmet Çakır'a teslim etmişti.

Kasım ayının son günlerindeki bu başvurusunda, Cemal Akın'ın referans olarak Ahmet Çakır'ı gösterdiği de biliniyordu.

ÇAKIR'IN TEŞEKKÜRÜ..
Öte yandan adaylığının açıklanmasından sonra Ankara'dan telefonla TV Malatya'ya açıklamalarda bulunan Ahmet Çakır ise, adaylığının şahsına ve Malatya'ya hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

SEVİNÇ VE HÜZÜN..
Bu arada, kararın açıklanmasını televizyonun canlı yayınından izleyen AKP'li il ve ilçe yöneticileri adayın Ahmet Çakır olmasını "alkışlarla" karşıladılar.

Yeniden aday gösterilmeyen Akın ise, makamında "geçmiş olsun" dileklerini iletmeye gelenleri ağırladı.

ARŞİV FOTO: AKP'nin Malatya Belediye Başkan adayı gösterdiği eski il başkanı Ahmet Çakır (sağdaki) ile Belediye Başkanı Cemal Akın birarada görülüyorlar..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız