SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kararlarını Sonra Bildirecekler

A- A+ PAYLAŞ
Çinli heyetin Malatya’da yıllardan beri boş vaziyette atıl olarak bekletilen Vagon Onarım Fabrikası’ndaki inceleme ziyareti sona erdi.
    
Çin Devlet Demiryolu Üreticileri ve İhracatçı Birliğinin (CNR) Genel Müdürü Jia Shirui ve beraberindeki heyetin incelemeleri sonucunda Malatya’dan ayrıldıkları bildirildi.
    
Vagon Onarım Fabrikası’nda incelemelerde bulunan Çin CNR Genel Müdürü Jia Shirui ve beraberindeki Çinli işadamları heyeti, Vali Ulvi Saran ve TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile birlikte Vagon Onarım Fabrikası’nı gezerek, vagon üretimi konusunda görüş alışverişinde bulundukları bildirildi.
  
Vagon Onarım Fabrikası’nda üretim yapma niyetinde oldukları bildirilen Çinli heyetin, son durumu değerlendirmek için Vagon Onarım Fabrikası ve sosyal tesislerinde detaylı bir inceleme yaparak rapor aldıkları belirtildi.
  
Vagon üretimi ve onarımı konusunda Malatya’daki boş tesisi değerlendirmek istediklerini Vali Saran’a bildiren Çinli heyetin, kararlarını daha sonra bildirecekleri kaydedildi.
   
Bu arada, Vagon Onarım Fabrikası’ndan sonra Fırat Kalkınma Ajansı’na geçen Çinli heyete burada Malatya’daki yatırım kapasiteleri konusunda genel bir brifing verildiği belirtildi.
  
Çinli heyet Malatyapark’ı da gezdiler. Heyet başkanı Jia Shirui, burada çocukların eğlenmesi için kullanılan trenin lokomotifine binerek mesaj verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız