SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kararlılıkla Sürecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:49:38
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terör örgütü PKK'ya karşı başta Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde başlatılan operasyonları yerinde denetledi. 

Akar, bölgede operasyonların, kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Meskun mahallerde yuvalanan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirerek kamu düzeni ve güvenliğini tesis etmek, sivil halkın normal yaşam şartlarına geçişini sağlamak amacıyla 15 Aralık 2015 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve emniyet mensuplarının katılımıyla müşterek bir harekat başlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekatı yerinde incelemek üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar beraberindeki kuvvet komutanları ve jandarma genel komutanı, Cizre ve Silopi ilçelerinde operasyon icra eden güvenlik kuvvetlerini denetledi. Şırnak ve Silopi'de operasyonların anlık olarak takip edildiği harekat merkezlerinde de incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bu merkezlerde sürekli harekatı takip eden vali, kaymakam, savcılar ve emniyet mensupları ile bilgi alışverişinde bulundu.

GÜVENLİK KUVVETLERİ "TEK VÜCUT"

Orgeneral Akar'ın, tüm güvenlik kuvvetlerinin moral ve motivasyonlarının yüksek olmasından ve büyük bir özveri ve uyum içerisinde tek vücut halinde çalışmalarından memnuniyet duyduğunu sıkça ifade ettiği bildirildi.

18 Aralık 2015 tarihinde Cizre'deki operasyon esnasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has'ın Şırnak Jandarma Tümen Komutanlığında düzenlenen şehit uğurlama törenine de katılan Orgeneral Akar, törene gelen korucular ve Şırnak bölgesinde görev yapan TSK personelinin çocuklarıyla sohbet etme imkanı buldu.

Açıklamada, "Operasyonların icrası esnasında öncelik güvenlik güçlerimizin ve bölgede yaşayan sivil halkın can güvenliğinin sağlanmasıdır. Bölgede yürütülen operasyon Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet mensuplarımızın büyük bir kahramanlık ve fedakarlık içeren gayretleriyle kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız