SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kararnamede O da Var"

A- A+ PAYLAŞ
İçişleri ve Emniyet kaynaklarına yakınlığıyla bilinen gazeteci Saygı Öztürk, Sözcü Gazetesi’nde Cuma günü yeralan yazısında, Emniyet’te beklenen atamalarla ilgili bazı iddiaları dile getirdi ve Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirileceğine dair duyumunu aktardı.
 
Öztürk, yazısında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu günlerde alabildiğine hareketli olduğunu belirterek, son Valiler Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine asaleten ataması yapılan Mehmet Kılıçlar’ın ekibini oluşturduğunu, halen Malatya Emniyet Müdürü olan Ali Osman Kahya’nın adının da genel müdür yardımcılığı için geçtiğini belirtti.
 
Yazıda ayrıca, İzmir Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Ercüment Yılmaz’ın yerine de daha önce şube müdürü rütbesindeyken Malatya’da görev yapan, halen Antalya Emniyet Müdürü olan Ali Yılmaz’ın adının geçtiği, kararname taslağına göre 6-7 ilin emniyet müdürünün merkeze çekileceği, 7 il’e yeni emniyet müdürü atanacağı bilgisine de yer verildi.
 
5 YILDIR MALATYA’DA..
Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanacağı öne sürülen Ali Osman Kahya’nın özgeçmişi, Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinde şu bilgilerle yeralıyor:
 
“Emniyet Müdürümüz Sayın Ali Osman Kahya 1958 yılında Antalya’da doğdu. İlk ve Ortaokulu Antalya İlinde, Lise Öğrenimini Polis Kolejinde, Yüksek Öğrenimini ise Polis Akademisinde tamamlamıştır.
 
    Sırasıyla; Polis Koleji, Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde değişik rütbelerde çeşitli görevler ifa etmiştir.
 
    1977-1980 yılları arasında Polis Enstitüsü, 1980-1987 yılları arasında Ankara Polis Kolejinde, 1987-1989 yılları arasında Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nde, 1989-1991 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde, 1991-1993 yılları arasında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde çeşitli rütbelerde görev yapmış, 1993-1994 yılları arasında Ankara/Şereflikoçhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü, 1994-1997 yılları arasında Erzurum/Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğü, 1997-1999 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı’nda Şube Müdürlüğü, 1999-2001 yılları arasında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü, 2001-2003 yılları arasında Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde Emniyet Müdür Yardımcılığı yapmış, 2003-2006 yılları arasında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken; Mayıs 2006 yılında çıkan kararname ile Malatya İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.
 
    İngiltere’de mesleki çalışmalarda bulunmuş ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.
 
    Evli ve 4 çocuk babasıdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız