SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kararsız Bir Seçmen Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:17:15
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan’ın ziyaretleri esnasında yaptığı açıklamaların gündeminde yine parlamenter sistem vardı. Özhan, “Parlamenter sistem kazananı cezalandırırken, kaybedeni de koalisyonla ödüllendiriyor” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı ve AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yeşiltepe Cami Derneği ile İnönü ve Hasanbey Caddesi esnafıyla bir araya gelen Taha Özhan Türkiye’nin tarihi bir seçime doğru gittiğini belirterek, istikrarın sürmesi adına vatandaşlardan destek istedi.

“2002’DEN SONRAKİ EN KRİTİK SEÇİM”

İlk olarak Yeşiltepe Cami Derneği’ni ziyaret eden Taha Özhan, burada dernek üyeleriyle bir süre sohbet etti. Özhan burada yaptığı konuşmada, “Bu seçimin ne kadar önemli olduğunu son bir buçuk aydır yaşananlara bakan vatandaşımız anlıyor. 2002 seçiminden sonraki en kritik seçim olan önümüzdeki genel seçimlerde biz oyların azlığı-çokluğu tartışması yapmıyoruz. Çünkü yine AK Parti bu seçimde birinci parti olarak çıkacak ve iktidarı kuracaktır” ifadelerine yer verdi.

Açıklamalarının devamında ise parlamenter sisteme yönelik eleştirilerde bulunan Taha Özhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kötü bir parlamenter sistemimiz var. Parlamenter sistemin Meclis aritmetiği üzerinden birkaç taneden fazla parti Meclis’e soktuğu an ülkeyi iktidardan uzaklaştırıp koalisyona götüren bir yapısı var. Bu sistem, vesayet rejimi tarafından çok bilinçli bir şekilde uygulanmış. Biz 2011 seçimlerinde her 2 kişiden birinin oyunu aldık. Bundan daha fazla ne yapılabilir, daha büyük bir başarı nasıl olabilir? Ama biz ancak Meclis’te hükümet kurmaya yeterli olan sandalye sayısının yüzde 15’ini alabildik. Çünkü sistem tek başına iktidar olanı, sürekli cezalandırmak üzerine kurgulanmış. Ama buna mukabil eğer muhalefette biraz hareketlenme olursa orayı da ödüllendirmeye odaklanmış bir sistem var. Bunu vesayet rejimi kurdu. Yıllarca da bunun üzerinden güçsüz iktidarlar, koalisyon dönemleri, bürokratik vesayet isteyenler her şeyi bu memlekete yaptılar. Bunun tek istisnası AK Parti dönemidir. 50 yıl boyunca bu sistemden hep koalisyonlar türedi. Bunun cezasını da vatandaşa çektirdiler. Ancak seçime birkaç gün kala bunu çevremize anlatmamız gerekiyor. Çünkü kararsız bir seçmen var. Bu kararsız seçmenlerin bir kısmı Ak Parti’de, seçmenlerimizin karasız kalmasına müsaade edemeyiz.”

ÇALIK AKÇADAĞ'DA..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Akçadağ ilçesine bağlı mahalleleri ziyaret etti ve burada destek istedi.

Çalık'ın ziyaretlerine ilişkin basın bülteni şöyle:

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "MHP döneminde özelleştirme başlamıştır, altında da Devlet Bahçeli'nin imzası vardır. Kapatılma kararları, Şeker Fabrikaları da dahil olmak üzere Devlet Bahçeli'nin imzası vardır. Devlet Bahçeli hafızasını yoklasın, o dönemde MHP'nin Genel Başkanı ve 3'lü koalisyonda Başbakan Yardımcısı idi" dedi. 

Çalık, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçime sayılı günler kala Ayakkabıcılar Çarşısı ve Akçadağ İlçesi'ni ziyaret etti. Çalık, genel seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Malatya merkezde bulunan Ayakkabıcılar Çarşısı'nı ziyaret etti. Ayakkabıcı esnaflarıyla bir araya gelen Çalık, Malatya'dan 6 milletvekili çıkarmak için destek istedi. Çarşı ziyareti esnasında Çalık'la sohbet eden bir vatandaş, "Turgut Özal Tıp Merkezi'nde bir hastam vardı, onun için hava ambulansı istemiştim, hava ambulansı gönderildi" dedi. Çalık ise, "Size hizmet etmek bizim boynumuzun borcu" diye konuştu.

Bir ayakkabıcı esnafı ise, "Allah sizden ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun ki, başörtüsü sorununu hallettiniz. Ben askerdeydim, annem başörtülü olduğu için içeri giremiyordu. Bundan iyisi can sağlığı. Allah, Recep Tayyip Erdoğan'a uzun ömrüler versin, başımızdan eksik etmesin" dedi. 

Çalık, daha sonra Akçadağ İlçesi'ni ziyaret etti. İlçe merkezinde esnaf gezisinde bulunan Çalık, Keklik Pınarı, Kadıibrahim, Derinboğaz, Resuluşağı ve Ancarlı Mahallelerini ziyaret etti. 

Akçadağ'da esnaf gezisi esnasında kendisini arayan Malatyalı iş adamı Kenan Kalı ile sohbet etti. Kalı, telefonda, "Öznur abla, bizim Akçadağ'ın annesi ve ablasıdır. Bizimde kendisine desteğimiz tamdır. Akçadağ'dan da bu anlamda desteklerini rica ediyoruz. Canımızla, kanımızla, varlığımızla yanınızdayız" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, mahalle ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, "Siyasette yola çıktığımız ilk günden itibaren Akçadağ bize hep sahip çıktı. Bana öyle bir güzel sıfat verdiniz ki, dünyada kimse o sıfatı parayla alamaz. Öznur Çalık denildiğinde herkes 'Akçadağ'ın bacısı' diyor. Ben, Akçadağ'ın ablası, sizlerin kızı ve gençlerin ablası olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Çalık, Akçadağ'ın Malatya'da etkinliği en fazla olan ilçe olduğunu kaydederek, Akçadağ'ın sadece kendi sınırlarını içerisini değil, Malatya'da en az 100 bin insanı etkileyecek kapasitede bir ilçe olduğunu belirtti. Akçadağ'ın bacısı olarak üçüncü dönem Akçadağlılara hizmet etmek istediğini dile getiren Çalık, şunları söyledi: "Akçadağlı hemşerilerim bacılarına sahip çıksın. Akçadağ'ın bir tane dahil olmak üzere oyuna ihtiyacım var. Ben, Akçadağ'ı çok seviyorum ve onların bana verdiği oy, altın değerinde.   Akçadağ'a getirdiğimiz hizmetler size feda olsun. Şimdiye kadar bize tam destek verdiniz, 10. seçimde de tam destek istiyoruz." Çalık, Malatya'da 6'da 6'nın ışığını Akçadağlıların yakacağını kaydederek, Akçadağlıların tamamının oy vermesi halinde Malatya'dan 6 milletvekili çıkaracaklarını ifade etti. AK Parti'nin 28 Şubat'ın acılarını ortadan kaldıran parti olduğunu dile getiren Çalık, başörtüsü sorununu ortadan kaldırdıklarını anımsattı. 

Çalık, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sert sözlerle eleştirerek, "Malatya'da miting yapmış, 3-5 bin insana konuşmuş, 'buraları talan ettiler' demiş. 'Talan edildi' dediğin yer, senin Sümerbank'a özelleştirmeye verdiğin yerdir. Senin özelleştirmede imzan olan yerdir. Talan ettiysen, sen ettin. AK Parti ortaya hizmet getirdi. MHP döneminde özelleştirme başlamıştır, altında da Devlet Bahçeli'nin imzası vardır. Kapatılma kararları, Şeker Fabrikaları da dahil olmak üzere Devlet Bahçeli'nin imzası vardır. Devlet Bahçeli hafızasını yoklasın, o dönemde MHP'nin Genel Başkanı ve 3'lü koalisyonda Başbakan Yardımcısı idi. Milleti, Türkiye'yi IMF'ye mahkum eden 3'lü koalisyonun Başbakan Yardımcısı idi. Sümerbank'a belediye binasının yapılmasına, özelleştirmeye kim vesile oldu? 13 sene öncesini hatırlayın. MHP'liler 'milliyetçilikten' dem vuruyor, IMF'yi buraya getiren onlar değil miydi? Amerika'dan bakan atanmasına vesile olan bunlar değil miydi? Şimdi kalkmış 'milliyetçilikten' bize dem vuruyorlar. IMF'yi, Türkiye'nin kapısından kovan, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkan, imam hatiplerin orta kısımlarını açan, ümmete umut olan partiye sahip çıkmak için Akçadağlıların altın değerindeki her oyuna ihtiyacım var" dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız