SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karasu Projesi Tamamlandı

A- A+ PAYLAŞ

KÖYDES Projesi kapsamında ilçe merkezi, 2 belde, 15 köy ve 22 mezranın faydalanacağı "Yazıhan- Karasu Grup İçmesuyu" projesinin tamamlandığı bildirildi.

Projeyle ilgili olarak İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden şu açıklama yapıldı:

"Malatya İl Özel İdaresi ve Kaymakamlıklar vasıtasıyla köylere hizmet götürme birlikleri işbirliğiyle yürütülen KÖYDES projesi kapsamında 40 yerleşim yerinin yararlandığı “Yazıhan-Karasu Grup İçmesuyu” projesinin tamamlanmasıyla bir hayal gerçekleşmiş oldu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından Malatya’da açılışı yapılan 50 ayrı hizmetten biri olan KÖYDES yatırımları içinde yer alan “Yazıhan-Karasu Grup İçmesuyu” projesinden 1 ilçe merkezi, 2 belde, 15 köy ve 22 mezra faydalanıyor.

Toplu açılış töreninden kısa bir süre önce yüklenici firmadan geçici kabulü yapılan proje, 2 yılda tamamlandı. Toplam 40 yerleşim yerinden yaklaşık 16 bin kişinin faydalandığı “Yazıhan-Karasu Grup İçmesuyu” projesi, 3 milyon 801 bin 466 TL’ye mal oldu. Projenin tamamlanmasıyla mezralar dahil evlerde şebekeli kaynak içme suyu kullanma imkanı oluştu.

-PROJENİN YAPIM AŞAMALARI-

KÖYDES programı kapsamında Yazıhan ilçesi, Durucasu ve Fethiye beldeleri ile Hamidiye, Mısırdere Bereketli, Kömüşhan, Sürür, Tecirli, Dedekargın, Balaban, Sinan, Eğribük, Boyaca, Gövük , Ambarcık, Bahçelievler ve Karaca köylerine (1 ilçe , 2 belde, 15 köy ve 22 mezra) sıhhi içme suyu temini amacıyla proje hazırlandı.

Karasu membası, doğal bir kaynak olup, Tohma çayını besleyen kaynaklardan bir tanesidir. Karasu kaynağından alınan 120 lt/sn su için DSİ Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinler alınarak, kaynağın koruma altına alınacağı alan ile terfi binasının yapılacağı yer Kaymakamlıkça kamulaştırıldı.

771.50 kotundaki Karasu membasından alınan su, 600 metre mesafedeki 962.24 kotundaki ve 500 metreküplük depoya terfi ettirildikten sonra buradaki depodan cazibe ile ünitelerin mevcut depolarına isale edilmektedir. Fethiye beldesi ile Hamidiye köyünün mevcut deposuna su, cazibe ile isale edilemediğinden ikinci bir terfili sistem projesi hazırlanarak uygulandı.

“Yazıhan-Karasu Grup İçmesuyu” projesi kapsamında; 1 adet terfi binası,1 adet elektromotopomp grubu; 1 adet 500 metreküp, 1adet 50 metreküp, 1 adet 30 metreküp olmak üzere 3 adet gömme depo ve 105 bin 831,5 metre muhtelif çapta boru döşendi. Alınan su, 13 adet gömme depo, 6 adet ayaklı depo ile 5 ayrı şebekeye direkt olarak verilmektedir.

Karasu, doğal bir kaynaktır. Projenin tamamlanmasıyla, yararlanıcı 40 yerleşim biriminde, kaynak suyunun evlerde şebekeli sistemle içme suyu olarak kullanılması imkanına kavuşulmuş oldu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız