SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karasu'ya MASKİ'den Müdahale

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:17:09
Karasu'ya MASKİ'den Müdahale
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçesinde yıllardır süren içme suyu şebeke sorunu devam ediyor. İşletmeye açıldığı 2009'dan itibaren ilçe ve yerleşim bölgelerinde yaşayan vatandaşlara sürekli sıkıntılar yaratan Karasu İçme Suyu ana şebekesi son olarak da hafta sonu arıza yaptı. Arızaya müdahale eden MASKİ ekipleri sorunu çözdüklerini belirtirlerken, İlçe sakinleri de “ MASKİ ekipleri, yüksek basınç nedeniyle sürekli arıza yapan Hamidiye Mahallesi Başpınar mevkiindeki şebekede bulunan boruları değiştirdi. Ama sorun, kalıcı olarak çözülür mü emin değiliz.” diyerek  yapılan müdahalenin kalıcı olup olmadığını ileriki süreçte öğrenebileceğini belirtiler. 

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada ise “Yazıhan Karasu içme suyu ana şebekede yaşanan sıkıntı MASKİ arıza ekiplerinin müdahalesi ile giderildi. Özellikle şebeke kayıp ve kaçakların önüne geçilmesi için mücadele eden MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, arıza onarımını bir gün içerisinde gerçekleştirdiğini ifade eden MASKİ Yazıhan Şube Şefliği sorumlusu Mustafa Kuşbey, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’in vatandaşların mağdur olmaması ve şebeke kayıp ve kaçaklarının önüne geçilmesi noktasında çok hassas olduğunu kaydetti.  Bu doğrultuda ana şebekede yaşanan sıkıntıların bir an önce tespit edilip onarılması noktasında çalışmalar yürüttüklerini belirten Kuşbey, “Yazıhan Karasu Şebekesi içme suyu ana şebekesinde aniden bir arıza tespit ettik. MASKİ arıza ekibi müdahale ederek sıkıntıyı giderdi. Şebeke kaybının önüne geçmek için bu türlü çalışmalarımız devam edecek. Zor şartlarda arızalarımızı gidermeye çalışıyoruz. Malum kış ayının içindeyiz. Müdahele ederken çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Arızaları tespit ederken şebekemizde bulunan akıllı vanalar sayesinde arızaları tespit ediyoruz. Akıllı vanalar arızanın bulunduğu yerde ses çıkarıyor. Bizde bölgeyi tarayıp tespit ederek arızaları gideriyoruz” ifadeleri yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız