SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karatepe Kilis İl Müftüsü Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:35:19
Karatepe Kilis İl Müftüsü Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Gaziantep Müftü Yardımcılığı görevini yürütürken Kilis’e İl Müftüsü olarak atanan Mahmut Kartepe, Kilis’e gelerek görevine başladı.

İl Müftüsü Mahmut Karatepe, Kilis’in önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, “Kilis sahabeler kenti olarak biliniyor. Bu şehirde görev yapmak benim açımdan çok önemlidir. Kilis bir çok ilin yardım ve hizmet kurumları açısından çok önemlidir. Ben diyanet açısından baktığımda camiler, kuran kursları başta olmak üzere bir çok kurumun binalarını Kilisli hayırseverler yaptırmıştır. Kendilerinize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kilis’i tanımaya çalışıyorum. İnşallah kısa süre içerisinde hayır severlerimiz sayın valimiz, belediye başkanımız ve Kilis halkı ve siz basın mensupları ile birlikte Kilis’e daha güzel hayırlı hizmetler yapacağız. Benim kapım tüm Kilisli hemşerilerime açıktır. Bu şehrin her zaman emrinde olacağız. Toplumun bütün kesimlerinden destek bekliyorum.”

İL MÜFTÜSÜ MAHMUT KARATEPE KİMDİR?

1959 yılında Kahramanmaraş-Pazarcık ilçesi Salmanlı Köyünde doğdu. İlköğretimini Sivas-Kangal ilçesi Düzce köyünde tamamladı. 1978 yılında Malatya İmam-Hatip Lisesini, 1983 yılında ErciyesÜniversitesi İlahiyat Fakültesi Lisans eğitimini, 2000 yılında ise İnönü Üniversitesi Sos. Bil. Enst. Temel Islam Bil. ABD İslam Hukuku alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1983 yılında müftülük vaizlik sınavını kazandı. 1984 yılında stajyer müftü yardımcısı olarak Antalya müftü yardımcılığına atandı. Daha sonra sırası ile 1984-1985 Tunceli İl Müftü Yardımcılığı ve Müftü Vekilliği,1985-1987 Tunceli İl Vaizliği, 1987-1988 Hozat İlçe Müftülüğü, 1988-1994 Viernheim (Almanya) Din Görevlisi, 1994-2000 Malatya İl Vaizliği, 2000-2001 Malatya İl Müftü Yardımcılığı ve İl Müftü Vekilliği, 2001-2010 Malatya İl Müftü Yardımcılığı, 2010-2014 Gaziantep İl Müftü Yardımcılığı ve 10 ay süre ile Gaziantep İl Müftü Vekilliği 27 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Kilis il Müftüsü olarak görevine başlayan Mahmut Karatepe, evli ve beş çocuk babasıdır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız