SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karatepe SP'de..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftü yardımcısı iken isteği dışında Hatay- Dörtyol Müftülüğü görevine atanan ve 1 Aralık itibarıyla, başlamadığı bu görevden istifa eden Mahmut Karatepe (soldan üçüncü), Saadet Partisi'nden (SP) Malatya Belediyesi Başkan aday adayı oldu.

Karatepe’nin aday adaylığı başvurusu için parti il binasında bir tören düzenlendi. Törene İl başkanı Mehmet Asiltürk, merkez İlçe başkanı Ramazan Acar, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

İl başkanı Mehmet Asiltürk başvuru dilekçesine almadan önce yaptığı konuşmada özetle; “Milli görüş, belediyecilikte bir okuldur. 1994 yılından önce Belediyeler 3 Ç (çamur, çöp ve çukur) ile anılıyordu. Milli Görüşün yerel iktidara geldiği 1994 yılından sonra hizmet anlamında bir çok ilklere imza attı. bunlar arasında ‘İftar çadırı, Beyaz masa, engellilere uygun fiziki yapılaşmalar ve daha bir çok hizmette kendisini kanıtlamıştır. Milli görüş tepeden bakan başkanlık anlayışıyla değil paylaşımcı bir anlayışla halkına hizmet etmek demektir” dedi.

Aday adayı Mahmut Karatepe de yaptığı konuşma da özetle; “Malatya’ya hizmet etme aşkı ile bana tevdi edilen il dışı görevleri kabullenmedim. Bilgi ve birikimimi kolektif bir akılla, lider anlayışıyla değil, istişare ile kentimi yönetmek için aday adayı oldum. Kentimiz, doğudan gelen göçlerle mola kenti haline geldi. İstişare ile en iyi hizmeti sunmak bizim belediyecilik anlayışımız olacaktır. Görev bize tevdi edilirse siyasetin kısır çekişmeleriden uzak duracağız” dedi.

Karatepe, gazetecilerin “ Milletvekilliği seçiminde AKP’den aday adayı olmuştunuz, şimdi ise SP bu değişiklik neden?” sorusuna, “ Milletvekilliği aday adaylığım kendi kişisel kararım değildir. Temsil noktasındaydı. Neden Saadet Partisi sorusuna ise değerli genel başkanımız ve hemşerimiz Recai Kutan, Türkiye’de görmeye alışık olmadığımız bir tavırla bayrağı gençlere teslim etmesi benim için çok önemli ve anlamlıdır” diye yanıtladı.

Karatepe, 22 Temmuz 2007 genel seçimleri öncesinde AKP'den milletvekili aday adayı olmuş, aday gösterilmeyince partiden istifa ederek bağımsız adaylık girişiminde bulunmuş, ancak daha sonra AKP'liler tarafından ikna edilince aday olmamıştı.

Basın mensuplarının, adları aday adayları arasında geçen Münir Erkal ve Dr. Zeynal Kayan’la ilgili sorusuna da SP il başkanı Asiltürk “Doktor arkadaşımız, istifanın son günü olan dün akşama kadar istifasını sunmadığına göre aday adaylığı gibi bir düşüncesi yok. Erkal için ise başvuru süresi devam ediyor. Ama şu ana kadar sadece hocamızın başvurusu var” diye yanıtladı.

Düzenlenen törenden sonra, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Akçadağ ilçesi Bahri Beldesi Belediye Başkan aday adayı Ekrem Akbaş'ın başvurusunu da kabul etti. Törende Bahri Belediyesi AKP Meclis Üyesi Zeynal Vural'ın da Saadet Partisi'ne geçişi kabul edildi.

BAYRAM DOĞANŞEHİR'DEN ADAY..
Öte yandan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Kooperatifleri Bölge Birliği ve bu birliğin genel merkez yönetim kurulu üyesi İsmet Bayram da, MHP'nin Doğanşehir Belediye Başkan aday adaylığını resmen açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız