SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karatepe Tayinine Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe (fotoğraftaki)'nin tayininin Hatay'ın Dörtyol ilçesine müftü olarak çıkarıldığı belirtilirken, bu duruma Demokrat Parti il başkanı Erdal Altunkaya "sert" tepki gösterdi.

Müftü Yardımcısı olarak Malatya'da görev yapan, AKP'den aday adayı olan, ancak listeye girmeyince bağımsız adaylığını açıklayan, daha sonra da AKP listesinin ilk sırasında yeralan Mücahit Fındıklı'nın "enteresan" sözlerle ikna ettiği Karatepe'nin tayini, ilk olarak Erzincan'a çıkarılmış, ancak daha sonra durdurulmuştu.

Karatepe'nin "rızası dışındaki" tayinin bu kez Hatay- Dörtyol ilçesi müftülüğüne çıktığı, bu tayinin durmaması halinde idari yargıya gideceği öğrenildi.

Bu arada, DP İl Başkanı Altunkaya, Karatepe'nin tayinine ilişkin olarak, şu açıklamayı yaptı:

"Bilindiği gibi Mahmut Karatepe Hoca ikinci kez tayin edilmiştir. Gerekçesini kamuoyu önünde sormak istiyorum. Malatya’da kamu kurumlarının yöneticilerini kadrolaşma adına görevden alarak kamuoyunun tepkisini alan AKP Mahmut Hoca’ya yaptığıyla nefretle anılır hâle gelmiştir. Halk içinde verilen tepkiye Demokrat Parti İl Başkanı olarak tercüman olmayı vicdani bir borç biliyorum ve soruyorum siz değerli kamuoyuna; Mahmut Karatepe Hoca kime ne kötülük yaptı? Düğünlerimize sohbetleriyle manevî bir atmosfer kazandırdı. Taziyelerimizde acılarımız paylaşıp bizleri teselli etti. Kan davalı, küskün birçok aileyi barıştırdı. Dağılan yuvaların son ümidi olarak uzlaştırıp aile huzurlarına vesile oldu. mahkemelerde uzlaşamayan birçok ticarî ortak ve şirketin uzlaştırılmasını sağladı. Hacca giden hacılarımıza yürekten hizmetleriyle gönüllerde taht kurdu. Daha birçok maddi manevî hayırlı hizmetlerin hep öncüsü ve mimarı olmuş bu güzel insana yapılması gereken bu muydu? Acaba bu sürgün, ceza mı reva görülmeliydi? Yoksa Malatya ve insanımız adına bu hocamız teklif edilip şehrimize daha güzel ve hayırlı hizmetlere sebep olması için hocamıza destek mi olunmalıydı?

İkinci kez söylüyorum; ekranlarda halka söz verenlerin acaba bu güçlü iktidarlarıyla güçleri mi yetmiyor? Yoksa “biz ekranda başka ekran dışında başka niyet ve emelleri olan insanlarız” mı demek istiyorlar?

AKP'li vekil , bir toplantıda şöyle konuşmuştu: 'Ben basının ve sizin huzurunuzda hem de Allah’ın huzurunda şahadet ederim ki; Mahmut Karatepe hocam, iman açısından benden üstündür. Yine şuna şahadet ederim ki, itikadi noktada benden üstündür. Yine şuna şahadet ederim ki, ibadet noktasında benden üstündür. Ve yine şahadet ederim ki, bu ise gönül veren, emek veren ve gayretleri itibariyle de benden büyüktür. Biz ne öğrendiysek, bu yolda, ondan ve onun gibilerden öğrendik. Başka Mahmut Karatepe hocamız yoktur. Dolayısıyla O, biz hata da yaptıysak, kusur da yaptıysak, özür dilemek bize, bağışlamak ona düşecektir. İşte başkasının yapamadığını ve gençliğimizden dolayı yapmış olduğumuz hatalarımızı, kusurlarımızı bağışlamak üzere Mahmut Hocam burada. Ve huzurlarınızda tekrar hepimize hakkını helal etmesini istiyorum, ağabeylik yapmasını istiyoruz. Mahmut hocamın elini öpmek istiyorum dedi , daha sonra Mahmut Karatepe’nin eline uzandı, öpmek istedi, ancak hoca buna izin vermedi.'

İktidar milletvekillerine sesleniyorum: Bu yanlıştan dönün. Malatya'nın güzide şahsiyetlerine sahip çıkılmalıdır. Bu kez bu yanlışın bedelini halkımız size ağır ödetecektir. Bu konu gündemden düşürülmeyecek ve her yerde karşınıza çıkacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız