SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karayolları Kurtardı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan TEDAŞ görevlilerini karayolları ekipleri kurtardı.

Pütürge ilçesi karayolu üzerindeki bin 900 rakımlı Kubbedağı Hırsıztaşı mevkiinde, şiddetli fırtına nedeniyle elektrik direkleri kırıldı, teller koptu. Tamir için sözü edilen bölgeye giden TEDAŞ ekipleri yolda, kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Mahsur kalan TEDAŞ görevlilerini, karayolları greyderleri kurtardı. TEDAŞ görevlileri, bu bölgede her kış döneminde sorun yaşandığını belirterek, "Elektrik telleri yer altına alınınca bu bölgedeki sorun giderilir" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan kar nedeniyle Malatya'nın Pütürge ilçesinde 13, Kuluncak ilçesinde 8, Akçadağ'da 6, Doğanyol'da 3, merkez, Arguvan ve Yeşilyurt'ta 2'şer, Hekimhan'da 1 olmak üzere toplam 37 köy yolunun merkez ile irtibatlarının kesik olduğu öğrenildi. İl Özel İdaresi ekiplerinin kar yağışından dolayı kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi. Pütürge ilçesine de elektrik verilemiyor.

HAVA DURUMU..
Bu arada ypılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla devam etmesi beklenen yağışların, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde aşırı sağanak ve gökgürültülü sağanak, Muğla, Osmaniye, Kahramanmaraş, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Karaman, Tokat, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri), Doğu Anadolu'nun iç ve batı kesimleri (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis) ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız