SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karayolları'na Sorulmamış Bile!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:34:11
Karayolları'na Sorulmamış Bile!.
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çevreyolu'nun Adliye Kavşağı ile Turgut Temelli Caddesi Kavşağı arasında transit geçiş için yapılan alt geçitlerin üzerindeki bölümde, yüksek direkler dikilmeye başlanarak yapılmak istenen "şey"in "Asma Germe Membran Sistemi" diye ifade edilen bir yapı olduğu, şehiriçi ulaşımın önemli arterlerinden yan yolların arasında bir oturma- dinlenme alanı oluşturma amacıyla yapıldığı belirtilirken, bu uygulamaya "teknik" yönden de tepkiler gelmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, dar bir çevrede karar verdikten sonra uygulamaya geçmesiyle ortaya çıkan projelerinden biri olduğu anlaşılan söz konusu yapıyla ilgili çalışmaların, yolda gerekli trafik güvenliği önlemleri alınmadan sürdürülmesinin tehlike oluşturmasının yanı sıra, özellikle transit alt geçit için etkisinin ne olabileceği konusunda Karayolları'yla bir istişare yapılmadığı da öne sürülüyor. Karayolları Şubesi'nin, Büyükşehir Belediyesi'nin Çevreyolu'ndaki bu sürpriziyle ilgili durumu görsel maderyallerle birlikte Elazığ'daki Bölge Müdürlüğü'ne ileterek bilgilendirdiği bildiriliyor. 

Bazı teknik uzmanların, "Karayolları, daha önce gündeme getirdiği üst geçiş projesinden, kenti ikiye bölecek eleştirileri ve tepkileri nedeniyle vazgeçerek, bazı kavşaklarda alt geçit yapılmasını yeğlemişti. Ama Büyükşehir Belediyesi, hiç ölçmeden tartmadan, kenti ikiye bölecek bir projeye imza atabiliyor. Üstelik bunların projeleri önceden bilinmediği için görüş belirtmek de mümkün değil. Büyük maliyetli çalışmaların fiziki olarak ortaya çıkmaya başlamasıyla haberdar olunuyor. Tıpkı bu işte olduğu gibi!

Gerek araç gerekse de insan trafiği açısından en işlek yerlerden biri olan güzergahta yapılan çalışmalarla ilgili ne bir güvenlik önlemi, ne de uyarı levhası var.  Bu durum Büyükşehir Belediyesinin, kenti ve kentte yaşayanları önemsememesinin en bariz göstergesi. Ayrıca dikilen devasa ve kasvetli direklerle ne mesaj verilmek istiyorlar anlamadık. Daha zarif, daha şık ve estetik projeler uygulayamazlar mı?" yorumlarını belediyenin ne kadar dikkate alacağı merak konusu oldu.

Yine teknik uzmanlar "Alt geçidin üstüne yapılan uygulamada kullanılan malzemelerin ağırlıkları tek başına ölçü değil. Rüzgar fonksiyonu vs. gibi değişik etkenler de hesaplanır. Bu hesaplar yapılıyor mu yapılmıyor mu? Ayrıca, bu tür çalışmalarda kentin sosyolojik ve kültürel birikimleri gözönüne alınır. Bu yapı, kentin bir bölümünü diğer bölümünden ayıracak fiziki bir engel olacak. Karayolları'nın daha önce üst geçit projesiyle yapamadığını, Büyükşehir Belediyesi yapıyor."diye konuştular.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu proje ve çalışmayla ilgili olarak daha önceden Karayolları'na bilgi vermediği öğrenilirken, bu kurumun yetkililerinin "Transit alt geçitlerin üstünü belediye kapattı. Şimdi buranın üstüne yapılan imalatlar tehlike yaratır mı, yaratmaz mı?. Şu an birşey söylemek imkansız. Bu konudaki çalışmalar görsel dökümanlarla birlikte Bölge'ye bildirildi. Yapılan incelemeyle alt geçitler için bir tehlike oluşturup oluşturmadığına bakılacak." dedikleri de ifade ediliyor.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız