SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karayolu Kapalı Olunca

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:43:27
Karayolu Kapalı Olunca
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da yolların kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye getirilemeyen kalp hastası yaşlı adam, askeri helikopterle köyden alınarak hastaneye ulaştırıldı.
 
Edinilen bilgiye göre, Pütürge ilçesine bağlı Sorğuçlu köyünde fenalaşan kalp hastası ve ileri derecede solunum yetmezliği bulunan Abuzer Güldağ'ın (75) durumu, yakınları tarafından 112 Acil Servise bildirildi. Sağlık ekipleri yolun kardan kapalı olması nedeniyle durumu köye gidemeyeceğini İl Kriz Merkezi'ne haber verdi. Malatya Valiliği durumu 2. Ordu Komutanlığı'na iletilince harekete geçen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Malatya Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan askeri sağlık personeli hastaya ulaşmak için yola çıktı. Askeri helikopterle köye giden sağlık ekibi, hastayı alıp Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirdi. Hasta, askeri sağlık personel tarafından acil servise teslim edildi. Yakınları köylerinde yolun kapalı olduğu belirterek, hastanın fenalaşması nedeniyle acil olarak hastaneye yetiştirilmesi gerektiğini belirtti. 
 
YARALI ÇOCUK İÇİN..
Bu arada, Malatya'nın Hekimhan İlçesinde bir hasta, kardan yolların kapalı olması nedeniyle 7 saatlik uğraştan sonra hastaneye yetiştirildi. 
 
Delihasanyurdu köyünde ikamet eden Battalgazi Güntekin( 4) isimli çocuk, banyoda düşmesi sonucu başından yaralandı. Gelen haber üzerine İl özel idaresi ekipleri ve 112 acil servis ekipleri harekete geçti. 
 
Karla kaplı olan köy yollarını, İl özel idaresi ekipleri Hekimhan -Söğüt köyüne kadar açma çalışmalarını yaptı. Buradan sonra yoğun kar ve tipiden dolayı yol açma çalışmalarının uzun süreceği dikkate alınarak hastanın acil durumu göz önüne bulundurulduğu için iş makinesi yol açmadan kar üstünde 7 kilometre yürüyerek hastayı alıp Söğüt Köyü'nde bekleyen 112 acil servis ambulansına getirildi. Gece saat 03.30 da hasta Hekimhan devlet hastanesine ulaştırıldı. Burada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Beydağı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 
 
Delihasanyurdu Köyü Muhtarı Ali Şahin, "Köy sakinlerimizden Ümit Gültekin'in çocuğunun kaza geçirdiğini duyar duymaz gerekli kurumlarla iletişme geçip, içinde bulunduğumuz durumu bildirdim. Burası çok yüksek ve kar kalınlığı1,5 metre yolumuz kapalıydı. Gece geç vakitlere kadar yol açma çalışması yapıldı. Sögüt Köyü'nden sonra hasta iş makineleri ile getirilerek ambulansa bindirildi. Buradan tüm yetkililerle teşekkür ediyorum'' dedi. 
 
Hekimhan İlçesi İl Genel Meclisi üyesi Nebi Yiğit ise, ''Burada bulunan acil vakalı bir hastamızın olduğunu duyduk. Gerekli çalışmaları başlattık. Şuan gecenin saati 02.00, burada kar kalınlığı 1,5 metre. Rakım 2 bin. Hava soğuk ve tipi var. Hava çok soğuk. İl özel idaresi karla mücadele ekiplerimiz yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Burada şunu söylemek isterim bize ulaşan sorunları imkanlar dahilinde çözmekteyiz. Vatandaş sahipsiz değil, devlet gece gündüz yanlarında''ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız