SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karayolu Üzerinde Mescit

0
Güncellendi - 2017-09-04 18:48:30
Karayolu Üzerinde Mescit
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Yukarıulupınar Mahallesi’nde yaptırılan Hacı İbrahim Yüksek Mescidi ibadete açıldı.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından Malatya-Kayseri karayolunda seyahat edenler için inşa edilen Hacı İbrahim Yüksek Mescidi'nin açılışı yapıldı.

Emekli müftü Süleyman Aktaş, açılışta yaptığı konuşmada, her canlıya hizmet anlayışını kendine destur edinmiş Hulusi Efendi Vakfı'nın, insan hayatına dokunan estetik hizmetlerini, Osmanlı dönemindeki vakıf anlayışıyla aynı çizgide yürüttüğünü söyledi.

Malatya-Kayseri karayolunda seyahat edenlerin temiz ve nezih bir ortamda ibadetlerini yerine getirebilmeleri için yaptırılan bu mescidin kıyamete dek insanlığa hizmet edeceğini belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"Vakfımızın her alanda olduğu gibi insanı yaşatmak üzere yapmış olduğu eserleri de takdire şayandır. Burada mola veren bir yolcu için her şey düşünülerek, ibadetini en kolay şekilde yerine getirmesi sağlanmış. Mescid inşa etmek, mescitlerle gönül bağı kurmak, tüm Müslümanların vazifesidir. İbadethanelerimize estetik bir dokunuşla örnek bir eser meydana getiren Hulusi Efendi Vakfı’na şükranlarımızı sunuyoruz."

Açılışta, mescidin yapımı için arsasını bağışlayan hayırsever Hacı İbrahim Yüksek'e Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş tarafından plaket verildi.

Mescidin açılış kurdelesi, Vakıf Başkanı Ateş ve hayırsever Yüksek tarafından dualarla kesildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • karaoglan (6 yıl önce)
    Hamid Hamidettin Ateş hergün medyada.Sanırım siyasetemi girecek ne? Her gün hergün medyaya mı cıkılır?
    0
    0
    Yanıtla