SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kardeş İlan Ettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:17:00
A- A+ PAYLAŞ

Balıkesir’in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Edremit Körfezi Malatyalılar Derneği, her yıl gerçekleştirdiği birlik, beraberlik ve dayanışma günlerine bir yenisini daha ekledi. 

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen birlik, berberlik ve dayanışma günü, Kızılkeçili köyü girişinde bulunan bir kır bahçesinde gerçekleşirken, Malatyalılar ve Balıkesirliler bir araya geldi. Dernek Başkanı Mustafa Önder ve yönetim kurulu üyeleri, kır bahçesi girişinde misafirleri karşıladı. Kayısı ve zeytinin el ele verdiği dayanışma gününe, Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Güre Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Edremit Savcısı Mustafa Polat, Edremit İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, bazı siyasi parti ilçe başkanları, Malatya Sivil toplum Örgütleri Başkanı Bekir Alyüz, Edremit Özel İdare Müdürü İlhan Yazar, Edremit İlçe Seçim Kurulu Başkanı Fatma Dilara Kaya, Sodev Genel Sekreteri Mehmet Tüm, İda Egitim ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hadi Aksay, Malatyalı vatandaşlar ve davetli misafirler katıldı.

Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Önder, yaptığı açılış konuşmasında, “Cennetten Bir köşe olan Kuzey Egenin şirin ilçesi Edremit’te bulunmaktan son derece mutluyuz. Körfez ilçe ve beldelerinde kurduğumuz bizleri mutlu eden dostluklardan dolayı Körfez halkına çok teşekkür ediyoruz. Derneğimizin logosunda zeytin ile kayısıyı bir bütünleştirdik. Bu birlik Beraberlik günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz dostlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum“ dedi.

Malatya’dan gelen Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Bekir Alyüz ise, “Biz Malatya ile Balıkesir’i kardeş ilan ettik. Aramızda kopmayacak ve bozulmayacak köprüler kurduk. Malatya’daki Sivil Toplum Örgütlerinin tamamından sizlere selamlar getirdim. Gördüklerim beni son derece mutlu etmiştir. Bizleri böyle günlerde yalnız bırakmayan siz dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Birlik beraberlik gününde Malatya’dan gelen Fikret Gül Sıla ekibi, kendine has davul şovundan sonra unutulmaz müzikleri ile beğeni topladılar. Asya - Selçuk ikilisi THM’nin sevilen Malatya yöresine ait türkülerini söyleyerek tüm misafirlere unutulmaz anlar yaşattı. Edremit Belediyesi Fokor Ekibi bölgenin halk oyunlarından gösteriler sundu. Birlik ve Dayanışma Günü’nde dernek yetkililerinin ikram bölümünde, büyük emek vererek hazırladıkları Malatya yöresinin etli pilavı beğeni kazandı. Davetlilere, Malatya’nın meşhur kuru kayısısı da sunuldu. Bir araya gelen dostlar çalınan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız