SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kardeş Okul'da Protokol Günü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nin başlattığı kardeş okul projesi imza töreninde Malatya'da kırsalda bulunan 300 okul ile 213 kurum kardeş oldu.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, önce Malatya'nın eğitim durumuyla ilgili bilgi verdi. Çocuğa bırakılacak en büyük mirasın eğitim olduğuna dikkat çeken Vali Daşöz, 91 bin dev öğrenci okul yaptırma kampanyasıyla 5 okulun yapıldığını, buna bir okul daha eklenerek 6'ya çıkarıldığını belirtti.

Malatya'da okul öncesi eğitimin yüzde 16 iken yüzde 30'lara çıkarıldığını, Türkiye ortalamasının yüzde 27 olduğunu söyleyen Daşöz, hedefin 2010 yılında yüzde 70 olduğunu kaydetti. "Türkiye olarak, okul öncesi eğitimde ıskaladık" diyen Vali Daşöz, Avrupa ülkelerinde okul öncesi eğitimin yüzde 100'e yakın olduğuna işaret etti.

Malatya'nın her alanda Türkiye genelinde 20-25. il olduğunu, Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS) ve Öğrenci Seçme Sınavı'nda (OKS) başarının düşük olmasını üç nedene bağlayan Daşöz, "Bunlar, okul öncesi eğitimin yetersizliği, okullarda tekli değil de ikili öğretim yapılması ve göçle gelenlerin eğitim seviyesinin düşük olmasıdır" şeklinde konuştu.

Kardeş okul projesinden de söz ederken, özellikle kırsaldaki fakir okullara her türlü sosyal ve ekonomik yardımlar yapılacağını, böylece devlet millet bütünleşmesinin daha iyi sağlanacağını söyleyen Vali Halil İbrahim Daşöz, "Sivil toplum kuruluşları, özel sektör, kurum ve kuruluşlar seçtikleri kardeş okula her türlü ilgiyi göstererek yardım yapacaklar. Böylece dayanışma artacak" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, "Uzak da olsa o köyler, okullar ve öğrenciler bizim okul ve öğrencilerimizdir. Kardeşlik duygularını pekiştirme adına başlatılan bu projenin başarı ile yürütüleceğini ümit ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra, 300 okul ile 213 kurum arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

İlk protokolü, merkeze bağlı Bulgurlu Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Cem Aydoğan ile Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız