SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kardeş Türküler Rüzgarı

A- A+ PAYLAŞ

Kardeş Türküler Grubu Malatyalılarla buluşarak, türkü ziyafeti verdi.

Konser sonrası bir açıklamada bulunan Kardeş Türkülerin Solisti Feryal Öney, kimsenin birbirinin dilinden korkmamasını ve birbirinin dilinden korkacak bir şeyi olmadığını söyledi.

Atatürk Spor Salonu'nda, Malatya Haçovalılar Derneği'nin organizasyonuyla Malatyalılarla buluşan Kardeş Türküler; Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirdiler.

Konser sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kardeş Türkülerin Solisti Feryal Öney, iki dil tartışmasına değindi. Öney, krizlerin ardından güzel şeylerin geldiğini ifade ederek, "Bir ilerleme kaydedildi.

Daha önceden telaffuz edilemeyen şeyler telaffuz ediliyor ama öyle şeyler söyleniyor ki, bilinmeyen bir dil gibi ağızdan kaçan şeyler var. Bunlar nasıl telaffuz ediliyor? İnanamıyorsunuz. Çünkü artık bu memlekette kimlerin yaşadığı, hangi dillerin konuşulduğu çok tartışıldı. Düzey bazen çok düşebiliyor. Ben bu sivil itaatsizlik eylemlerini çok heyecanlanarak izliyorum. Bizimde dönem dönem düşündüğümüz şeylerdir bunlar sokaklarda eylem yapan sanatçılar olarak ama gerçekten yerinde yapılmış olması, o yabancılaştırma bence çok güzel. Umarım bu kutuplaşmalar, bu anlayamama durumu, bu insanların ne demek istediğini anlayamayanların yakın zamanda ya da uzak zamanda bir şekilde anlayacaklarını düşünüyorum. Çünkü Türkiye'de neler yaşandı. Hiç söylenemeyen birçok şey telaffuz edilebilir oldu. Bunun da geçeceğini biliyoruz. Ben umutluyum. Kutuplaşma oluyor gibisinden köşe yazılarını da okuyoruz. Tabi ki böyle olacak. Böyle krizlerin ardından hep iyi şeyler geliyor" dedi.

Siyasetçilerin önemli rol oynadığını kaydeden Öney, "Sanatın diliyle sokaktaki insanların birbirlerine yaklaşması ve yakınlaşması çok çok mümkün. En azından Kardeş Türkler projesi, bunu gördü ve iyi de oldu. Kimse birbirinden korkmasın. Birbirinden korkacak, birbirinin dilinden korkacak bir şey yok. Farklı dillerde şarkılar söylendiğinde memleket bölünmüyor. Sokakta Kürtçe ya da Ermenice konuşabilmek çok tehlikeli bir şey değil. Bu konuda herkese görev düşüyor ama siyasetçilerde de kilitleniyor. Bu bir iki senedir yaşadığımız birçok şey, bence çok olumlu şeylerde var. Açılım konusunda birçok tartışma yaşandı ama bir sürü şeyin telaffuz edilebilmesine yaradı" görüşünü savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız