SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kardeşlerim Vermedi Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 6.5 yıldan beri böbrek rahatsızlığı yaşayan diyaliz hastası kadın, kocasının verdiği böbrek ile Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hayata yeniden 'merhaba' dedi.

Malatya'da yaşayan Yılmaz çiftinin 6.5 yıldan beri hayatlarında var olan böbrek rahatsızlığı mutlu bir sonla bitti. İdris Yılmaz (50), aynı yastığa baş koyduğu eşi Arzu'nun (35) böbrek rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı sıkıntılı günlere ve açılarına dayanamayarak, kendi böbreğini verdi. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelen Yılmaz çifti burada hayatlarına yeni bir sayfa daha açtılar.

Diyalize bağlı olarak 6.5. yıldan beri hayatını sıkıntılı günlerle geçiren Arzu hanıma, kocası İdris Yılmaz'dan alınan böbrek nakil edildi.

Yoğun bakımdan başarılı bir tedavi ile servise çıkartılan Yılmaz çifti, servisinde doktor ve hemşirelerinde yoğun ilgisini gördü.

Böbrek naklini gerçekleştiren ekipte yer alan Yrd. Doç. Dr. Turgut Pişkin, "Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 2 Kasım 2011 tarihinde böbrek nakline başlamıştık. İlk iki naklimizi canlıdan canlıya böbrek nakli yaptık. Daha sonra aradan kadavradan yaptığımız nakillerde oldu. Merkezimizdeki 14. böbrek naklimizi yaptık. Programımız çok başarılı gidiyor. Arzu hanıma böbreğini eşinden aldık. Arzu hanımın ek hastalıkları var. Şeker hastalığından dolayı gözünü birini kaybetmişti. Nakilden sonra genel durumu çok iyi. Bu ailenin birlikteliği herkese örnek olsun."dedi.

Böbrek nakil ekibinde bulunan Doç. Dr. Bülent Üna da, "Her şey yolunda gidiyor. Arzu hanıma sıra dışı bir böbrek nakli yapıldı. Kalp problemleri ve şeker problemleri nedeniyle biraz sıkıntılı hastaydı. Ama çok iyi gitti."diye konuştu.

Arzu Yılmaz, "6.5 yıldır diyalize gidiyorum. Antalya'yla gittik. Orada olmadı. Malatya'ya geldik,. Tahlil ve etik kurulu'ndaki tüm işlemleri geçtik. Eşim bana böbreğini verdi. Mutluyum, yeni doğmuş gibiyim. Eşim bana böbreğini ilk vereceğini söylediğinde, annemden yeni doğmuş gibi oldum. Anlatamam. Kardeş ve ablalarım böbreğini vermezken, kocam böbreğini verdi. Çok mutlu ve huzurluyum. Mutluluğumu anlatamam. Anlatılacak gibi değil. Hayata yeni döndüm. Görücü usulüyle evlenmiştim. İyide oldu. Kocamın
ailesi bana böbreğini verdi diye kocama düşman oldular. Ben de olsaydım, böbreğimi veridim. Canımı bile verirdim" diye konuştu.

Eşine böreğini veren İdris Yılmaz da "Eşim, kadavraya yazılmıştı. Ama olmadı. Tahlilleri yaptırdık. Ben böreğimi vermeye karar verdim. Ben böbreğimi seve seve verdim. Benim gibi, yiyip, dolaşsın dedim. Dayanamıyordu, açılarından kurtulmasını istiyordum. Üzülüyordu. Şuanda ne isterse istesin, yinede kendimi feda ederim, her şeye hazırım. Ameliyatımızda çok başarılı geçti. Şu anda iyiyiz. Durumumuzdan memnunuz. Biz çok mutluyuz. Eşimin 6 yıldan beri ne çektiğini ben biliyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız