SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kardeşlerimize Yardımcı Oluyoruz"

0
Güncellendi - 2018-01-17 03:42:06
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonunun Suriyeli muhaliflerle birlikte yapılacağını belirterek, "Onlar için veriliyor bu mücadele. Biz onları topraklarına sahip çıkmaları için kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz. Biz bugün onlara yardımcı olmazsak, yarın orada bizim için tehdit kuşağı olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Afrin operasyonuna yönelik soruya Erdoğan, "Savaş stratejisinde geceler sayısızdır. Bir gece" ifadelerini kullandı.

"MGK'dan karar çıkar mı?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beklersen yanlış olur. Hiç belli olmaz" şeklinde konuştu.

Afrin operasyonuna Suriye muhaliflerinin dahil olup olmayacağına ilişkin soruya Erdoğan, şunları kaydetti:

"Olacak, beraber. Onlar için veriliyor bu mücadele. Biz onları topraklarına sahip çıkmaları için kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz. Biz bugün onlara yardımcı olmazsak, yarın orada bizim için tehdit kuşağı olacak. Biz bu tehdit kuşağının olmaması için orada bize gönül veren Türkiye'ye karşı muhabbeti fazla fazla olan bu tür insanlarla dayanışma içerisinde yapacağız. Amerika 11-12 bin kilometreden gelecek, burada kendisine bir ordu oluşturacak, ismini 'sınır güvenliği' koyacak. Neyin sınır güvenliği? Suriye'de rejim bizim için tehdit diyor ve böyle bir oluşuma sıcak bakmıyor."

ABD Başkanı Trump ile görüşme olup olmayacağının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Daha önce konuştuk. O bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem" ifadelerini kullandı.

Putin ile görüşmesine yönelik olarak Erdoğan, "Oluyor. İki üç gün önce görüştük. Telefon diplomasimiz devam ediyor" diye konuştu.

MHP ile ittifakta Kürt vatandaşların küseceğine dair iddialara ilişkin Erdoğan, "Onlara inanmayın. Bu millet o oyunları artık aştı" şeklinde cevap verdi.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız