SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kardeşlerimizin Canına Kıyıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:04:32
A- A+ PAYLAŞ

 Berkin Elvan’ın ölümü, Malatya’da yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nın organizesi ile eski belediye meydanında basın açıklaması yapıldı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci ve partililerin destek verdiği basın açıklamasını okuyan CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız, şunları söyledi:

“Bizler bugün burada Cumhuriyet Halk Partili olmanın ötesinde vicdanı olan insanlar olarak toplandık. Bugüne kadar elinde bayrakla, elinde dövizlerle hep siyasi eylemlerde gördüğünüz bizler bugün siyasi misyonumuzun dışında insan olmanın gereği olan vicdanımızın gereği olarak buradayız.

Biz en son bu meydana gezi park eylemleri için çıkmıştık. Gezi Parkı’nda polisin orantısız gücü kardeşlerimizin canına kıyıldı.

Dün sabah Türkiye bir acıya uyandı. 15 yaşında bir çocuğun acısına uyandı. Berkin Elvan’ın acısına uyandı. Türkiye'nin 269 günlük umut nöbeti dün sabah sona erdi. Berkin 269 günlük mücadelesini kaybetti. Berkin, belki de ölenlerin en suçsuzu, en günahsızı, en mazlumuydu. O gün berkin ekmek almaya çıkmak isteyen annesine anne; dışarısı karışık sen eylemlerden kaçamazsın ekmek almaya ben gideyim diyerek evden çıktı. Berkin'in tek amacı o gün ekmek almaktı. Berkin'in tek amacı annesini mahşer yerine göndermemekti.

15 yaşında kara gözlü, kara saçlı, kara saçlı çocuk Berkin Elvan o gün yüreği kara olanların eleştiriye tahammülü olamayıp gözünü karartanların hedefi oldu.”

Ellerinde somun ekmeği ile hükümeti protesto eden eyleme katılanlar, daha sonra dağıldı.

İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak da yaptığı açıklamada, “Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin, “Gezi direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı’nda Polis ’in attığı gaz fişeğiyle başından vurulan berkin Elvan 269 gün yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini maalesef kaybetti. İnsan hakları savunucuları bu otoriter yolsuzluk düzenini son bulması için direnmeye devam edecektir. Berkin’in ailesi, sevenleri ve gezi direnişçilerine baş sağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız