SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kardeşliğe Asla Gölge Düşmeyecek''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından geleneksel olarak organize edilen Aşure Günü'nde birlik mesajları verildi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nın organize ettiği geleneksel Aşure Günü, vakfın Şeyhbayram Mahallesi'ndeki genel merkezinde yapıldı.

Aşure günü etkinliklerine Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Diyarbakır Milletvekili Cevat Torun, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Vali Yardımcısı Abdullah Küçük, Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, İl Müftüsü Bekir Gerek, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, Defterdar Fikret Ünal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, AKP İl Başkanı İhsan Koca, AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık, bazı İlçe belediye başkanları, CHP Merkez İlçe Başkanı Zeki Çıplak, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Çelik ile birlikte kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, yaptığı açılış konuşmasında, "Asla Alevi-Sünni kardeşliğine gölge düşürmeyeceğiz. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine katkı sunacağız. Biz Aleviler kadar Hz. Hüseyin'i Sünnilerde seviyor. Türkiye'de Alevi kardeşlerimizin üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Türkiye'de çok sayıdaki Alevi kökenli vakıf ve dernekler 'biz müslüman değiliz' diyorlar. Ellerinizi vicdanınıza koyun, biz Müslüman değilsek, bizlerin Hz. Hüseyin'i savunmaya ne hakkımız var?" dedi. Meşeli, bazı batı ülkelerinin medyasında Peygamberimiz Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasına ise sert tepki gösterdi.

Malatya Müftüsü Bekir Gerek ise, Muharrem ayının İslam ve insanlık tarihinde önemli olayların meydana geldiği bir dönem olduğunu belirterek, "Peygamberimizin Ehl-i Beytine hepimiz sahip çıkmalıyız. Bu araya gelişimiz bizim birlik ve bereberliğimizin bir göstergesidir. Sünni ve Alevisi de bu vatan topraklarında Müslüman olarak yaşamaya devam edecektir" diye konuştu.

Hz. Muhammed'in karikatürlerinin Batı medyasında yayınlanması ile ilgili gelişme ile ilgili olarak ise Müftü Gerek, "Müslümanlar bu olaya tepkisini göstermeleri haklarıdır. Ancak bu tepkiler şiddet oluşturmamalı" diye konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, Müslümanların ekonomik olarak güçlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Öyle bir güce ulaşalım ki, bunlar edepsizliği akıllarından bile geçirmesinler" dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, Ehl-i Beyte herkesin sahip çıkması gerektiğine işaret ederken Vali Halil İbrahim Daşöz de, "Hz. Hüseyin ve 72 şehit arkadaşının acısını yüreğimizde yaşıyoruz" diyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Semah gösterilerinin de yapıldığı törende konuşmalardan sonra misafirlere ve binlerce kişiye, kazanlarda pişirilen aşure dağıtıldı.

Tören, yerel sanatcıların seslendirdiği deyişlerle sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız