SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kardeşliğe Katkısı Tartışılmaz"

A- A+ PAYLAŞ
9. Arguvan Uluslararası Türkü Festivali başladı. Açılışta konuşan ilçe belediye başkanı Hüseyin Taştan, "Artık hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Arguvan Türkü Festivali'nin toplumsal kaynaşmaya, barışa, kardeşliğe ve dostluğa, herşeyden daha önemlisi birlik ve beraberliğe sağladığı katkı artık tartışılamaz düzeydedir."dedi.
 
Arguvan'daki etkinliklerin gündüzkü bölümünde düzenlenen panelde şairler Ahmet Telli, Arife Kalender, Betül Toraman ile Haydar Ergülen Alevi kültürünü konuştular, birlik ve kardeşliği öncelikle amaçladığını bildirdiler. Daha sonra şiirler okundu, çocuklardan oluşan tiyatro topluluğu, sokak çocuklarını anlatan bir oyunu oynadı.
 
Festivalin akşamki bölümünde düzenlenen açılış konuşmalarında sözalan Arguvan Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş, etkinliklerin önemini, birlik ve beraberliğe katkısını dile getirip, katkı sunanlara teşekkür etti.
 
Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan ise konuşmasında, "Türkülerle gülen, türkülerle hüzünlenen, dertlerini sevinçlerini Türkülerle anlatan, yüreği vatan sevgisi ile dolu yurtsever Arguvanlılar. Bizler burada geleneksel hale getirdiğimiz Türkü Festivali'nde on binlerce türküseveri buluşturmanın mutluluk ve huzurunu yaşıyoruz. Artık hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Arguvan Türkü Festivali'nin toplumsal kaynaşmaya, barışa, kardeşliğe ve dostluğa, herşeyden daha önemlisi birlik ve beraberliğe sağladığı katkı artık tartışılamaz düzeydedir. Arguvan kimliği ve kültürünün simgesi haline gelen, bu yıl 9'uncusunu kutladığımız Uluslararası Arguvan Türkü Festivali'ne hepiniz hoş geldiniz. Arguvan'a sevgi, barış ve dostluk getirdiniz. Sağolun varolun. Bugün burada vereceğimiz mesajlar, Türkiye'de ve dünyada yankılansın istiyoruz. Toplumların ortak dili olan türkülerimiz, nerede yaşarsa yaşasın, hangi renkte olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun toplumların ortak kültürü olsun istiyoruz." dedi. 
 
Taştan, Arguvan Türkü Festivali'ne Kültür Bakanlığı'nın katkı sunması taleplerine hep olumsuz yanıt verildiğini bildirdi ve sitemini dile getirdi.
 
Arguvan Kaymakamı Mehmet Maraşlı da, "Buradan bakınca kalabalığın ne kadar güzel, coşkulu olduğu görülüyor. Arguvan ilçemiz 8 bin 200 civarında nüfusu oluq.. Türkülerimiz kültürlerin, gelenek ve göreneklerin taşınmasında en etkili, içten araçlardır. Arguvanlılar olsun, türkü dostları olsun özlemlerini, aşklarını türkülerine nakşetmiştir. Arguvan Türkü Festivali adı altında aslında tüm türkülerin dile getirildiği 9'uncu festivalde hepsini dikkate almış durumdayız. Emegi geçenlere teşekür ediyorum. Umuyorum, bu coşku Arguvan'ın ekonomik yönden kalkınmasına da gelişmesine de katkı sunar."diye konuştu. 
 
Daha sonra sanatçıların konserlerine geçildi.
 
Etkinliklerin akşamki bölümünü CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'li bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi. AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün de gündüz yapılan bir bölümüne kısa süreliğine katıldığı etkinliklerin akşamki bölümünde Valilikten herhangi bir katılımın olmaması dikkat çekti.
Arguvan Türkü Festivali, Pazar gecesi sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız