SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kardeşliği Pekiştirmeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Horasan pirlerinden Abdal Musa Sultan'ın hatırasına 7 asırdır yapılan geleneksel lokma (etli pilav) kültürü etkinliği, Malatya Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nda yapıldı. Etkinlikteki konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından yedi asırdır Abdal Musa Sultan anısına geleneksel olarak yapılan Lokma Günü düzenlendi. Vakıf binasında yapılan 5. geleneksel (etli pilav) lokma kültür etkinliğine; Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Emniyet Müdürü Ali Osman Kâhya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürü Mehmet Albostan, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Baro başkanı Selahattin Sarıoğlu, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş,
MHP İl Başkanı Ömer Ekici, DSP İl Başkanı İbrahim Demirhan, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarını temsilcisi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli yaptığı konuşmada, 5. etkinliğin halkasını oluşturan geleneksel lokma gününün birlik ve bütünlüğü simgelediğini belirtti. Meşeli, “Biz her zaman milli birlik ve beraberlikten yanayız. Hepimiz, Alevi- Sünni kardeşliğini pekiştirmeliyiz. Bizleri bu tür etkinliklerimizde yalnız bırakmayan Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Anadolu’muzun tarihinde Türk kültürüne çok önemli hizmetler veren gönül ve mana âleminin sultanlarından, Horasan pirlerinden Abdal Musa için yedi asırdan beri yapılmakta olan geleneksel lokma (etli pilav) kültürel etkinliklerimiz Alevilerin vazgeçilmez bir parçasıdır”diye konuştu.

Alevilerin çözümlenmesi gereken çok sayıda sorunu bulunduğunu kaydeden Meşeli, "Ankara’da yapılan Alevi mitinginde beni hor gördüler. Sanki ben bu mitinge karşıymışım gibi. Bende alevilerin bu yöndeki sorunlarına destek veriyorum”ifadesini kullandı

“CAMİ’NİN VE CEM’İN DEĞERİ BENİM İÇİN AYNIDIR”
Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Horasan pirlerinden Abdal Musa Sultan'ın hatırasına yapılan geleneksel lokma gününün önemine değinerek, “Birlik ve bütünlüğün halk arasında pekiştiği bir etkinliktir”dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz’de, Anadolu tarihinde Türk kültürüne önemli hizmetler vermiş ünlü Abdal Musa Sultan’ın hatırasına düzenlenen etkinliklerde önemli mesajlar verdi. Vali Daşöz, “Çok zengin çok köklü bir tarihin bekçileri ve çocuklarıyız. Asırlardır bu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşadık. Bu kültürün anlamını bilmemiz gerekmektedir. Tarihimizde gurur duyduğumuz ve yaşatmamız gereken bir etkinliktir. Bu açıdan baktığımızda caminin ve cemin değeri aynıdır. Her katıldığım bu etkinliklerde gurur duyuyorum ve huzurlu şekilde ayrılıyorum” dedi.

Vali Daşöz, Alevilik kültürünün en zengin değerlerinden biri olan bu lokma gününde önemli izler taşıdığını sözlerine ekleyerek, “ Bende kendimi bu zengin kültürün bir parçası olarak hissediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından konuklara etli pilav ikram edildi. Günün anlamına özel olarak mahalli sanatçılarda bağlama eşliğinde deyişler söylendi.

FOTO: Duygu GÜLAL (YORUM)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız